Лудницата около свети Валентин

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

свети Валентин
5

В началото на февруари навсякъде в интернет пространството започват да ни заливат предложения за подаръци за свети Валентин. Колкото и противоречив да е празника в България, не можем да отречем, че макар и привнесен от западната поп култура, днес 14 февруари се празнува и у нас.

 

Множеството сърчица, червения цвят, розите и плюшените играчки са неизменна част от началото на февруари и можем да ги видим навсякъде. Идеите за тоалет и прическа за деня засипват блогове и влогове. Отделно имаме пренасищане от идеи за подаръци или екзотични почивки за празника.

 

Всъщност свети Валентин е католически празник, на който по традиция влюбените си разменят поздравителни картички и бонбони, както и мъжът често подарява цветя. С навлизането на поп културата все повече в западното общество, празникът придобива различни измерения. Вече простичкото “Обичам те!” на картичка не е достатъчно и празника бива отбелязан с подаръци, купища цветя и често почивка на екзотично място. Малките жестове са избутани от големите показни обеснения в любов.

 

Романтиката на свети Валентин според мен се губи някъде в многото балони под формата на сърца, които чакат влюбените във всички ресторанти, хотели и магазини.

Ако си облечен в червено около празника, може би ще бъдеш невидим поради претрупаните украси, които дразнят дори най-романтичните.

 

В България свети Валентин е колкото обичан и празнуван, толкова и презиран и упрекван. Ако сте от тези, които празнуват празника, но не се прехласват по него, сте като мен. Мокар че всеки може да си прекара добре с половинката си дори да е празника на влюбените.

 

Ако все пак искате да спазите западната традиция или просто да се почувствате специални в този ден, може да се поглезите със стилен тоалет, в който да се почувствате страхотно. Когато нямате време за пазаруване, онлайн магазините са насреща. Какво по-удобно от това да си харесате дизайнерски дрехи от вкъщи и след няколко дни те да са при вас!

 

А ако не ви се обикаля по магазините за подарък за празника, такъв може да намерите също онлайн - половинката ви със сигурност не би се зарадвала на плюшено мече, ако не е на 16. Затова изберете нещо стилно и нещо, което да се използва - всички знаем, че сувенирите събират единствено прах.

Тези няколко съвета, може да не са голямо откритие или нещо ново за вас, но може пък и да ви помогнат или поне да ви спастят време в обикаляне по магазините, където по това време на годината - може да намерите само плюшени мечета, сърца и сувенири.