Няколко думи за сватбената декорация

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

сватбената декорация
4.3

В последно време все повече и повече се поражда интерес към оригиналното декориране на сватбеното парти. Интернет предоставя достатъчно идеи, които след това могат да бъдат умело изпълнени от сватбени агенции. Но за съжаление, по-богатите декорации обикновено са и на по-високи цени. Доколко е разумно да се поръчват скъпи декорации и дали гостите ще ги забележат и запомнят, ще Ви отговорим в тази статия. 

 

Бюджет за декорация

Трудно е да се каже обобщено колко струва декорацията за сватба. Това зависи от броя гости (съответно броя маси и столове за декориране), от вида цветя, от вида на аранжировките (дали ще са високи или ниски), от обема на аранжировките, от сложността на изпълнението и др. Затова е най-добре да поискате оферта от няколко сватбени агенции и да сравните предложените варианти. Разбира се, преди това трябва ясно да конкретизирате на какво държите, за да получите сравними оферти. Оттам нататък, изберете нещо според бюджета и очакваното качество. Както не е добре да се избира само по цена, така не е добре и сляпо да се доверите на най-скъпото, очаквайки, че то ще е най-хубаво. Вместо това, разгледайте портфолиото на сватбената агенция и определете дали харесвате стила на декориране. Ако цената Ви привлече, но в портфолиото липсва Вашия тип аранжировки, предпочитания Ви вид цветя или друго, говорете с агенцията дали има опит с такива аранжировки и най-добре не отхвърляйте офертата, само защото не сте намерили снимки, точно с това, което сте си представяли. Едни опитни аранжори могат да работят с всякакви видове цветя и да правят всякакви видове аранжировки. 

 

Впечатление за гостите

Въпросът дали гостите Ви ще си спомнят декорацията, която са видели на Вашата сватба, също не може да се отговори еднозначно. От една страна, могат да се направят определено страшно оригинални и запомнящи се декорации, от друга страна, те в повечето случаи струват и повече. Говорете със своята сватбена агенция да Ви предложи варианти за ефектни аранжировки на разумни цени. Определено е добре да има запомняща се декорация, но дори да не бъде нещо невиждано, а да изберете по-стандартен вариант, ако е добре направена, декорацията ще свърши своята работа на място, а именно, да създаде настроение на гостите. Затова отново се съобразете с бюджета си и не се притеснявайте! 

Така че, декорацията ще създаде атмосфера на сватбеното парти и затова е добре да е красива и да не е компромис. Но просто трябва да проучите пазара и да изберете най-доброто сред предлаганите услуги. Успех!