Малката черна рокля – от Коко Шанел до наши дни

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Малката черна рокля
5

Всяка дама има набор от задължителни елементи в гардероба си, сред които ярко се откроява присъствието на малката черна рокля. Още от 1926, когато за първи път Коко Шанел я представя пред очите на модните ценители, тя никога не излиза от мода. Може да бъде възприета като визитна картичка на настроението ни, като лека закачка с погледите на околните или просто като средство да се почувстваме по – различно от обикновения си стил на обличане. Но не може да не си зададем въпроса има ли правила при носенето на това разкошно бижу или можем да я съчетаем с по – необикновени условия на носене. От една страна, тя е стилна, елегантна, подходяща за всякакви случаи, изчистена, от друга, роклята ти позволява да развихриш себе си и фантазията си и да експериментираш с аксесоарите, които да допълват бляскавия ти вид – от обувките, през чантата, бижутата, чак до маникюра. И все пак оригиналната идея на Шанел се подчинява на няколко правила, а именно:

По роклята не трябва да има нищо излишно – декоративни украшения, набори, бродерии или волани, а акцентът пада върху талията, макар че напоследък се появяват и доста изключения от това правило.

Роклята трябва да покрива коленете.

Ако присъстват ръкави, те трябва да са тесни, прилепнали и изчистени

Големите бижута остават за комбинация с други дрехи, тук присъстват нежни и отново изчистени комбинации.

И естествено обувките трябва да са затворени, изключение ще направим през летния сезон по разбираеми причини.

Но в никакъв случай не бива да пазим роклята само за определени поводи. Можем да я носим както в класически комбинации, така и в дръзки такива, например ярки обувки и чанта, както и грим. Тя е универсалното съчетание на изисканост и свобода, а и черния й цвят ни придава усещането за сексапил и увереност в себе си. За секунди можем да я преобразим от ежедневна във вечерна, а защо не и обратното, било то като прибавим риза към нея, колан, яка или брошка, или какъвто друг акцент се харесва на дамите. Ако ще носим роклята по време на вечеря е добре да я комбинираме с чанта със средна дължина, обувки, а не сандали и тънък черен чорапогащник или чорапи. Ако сте решили да експериментирате и да промените класическото виждане за малката черна рокля винаги можете да заложите на някой крещящ елемент, като цветен чорапогащник или ярки елементи в облеклото.

В крайна сметка черната рокля присъства в гардероба ни , за да ни прави още по - сексапилни,  да ни повдига настроението, да ни кара да се чувстваме удобно и да привлича погледите, защото пред очите на околните се разкрива идеята за една самоуверена жена, която се гордее със себе си и начина, по който изглежда. Затова открийте своята версия за непреходната красота и очарование на този елемент от облеклото ни и се радвайте на усещанията, които ще ви донесе носенето й.

Още черни рокли на http://hipermag.com/%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8