Репродукция на картина с библейски мотиви – добра идея или не?

Популярни

Zaedno.bg подкрепя участника в hosting SEO състезанието на Jump:
"Защо избрах хостинг в Jump?"

лятно поливане

Лятното поливане трябва да започне през пролетта

Юли и август са много горещи месеци, през които и хората и растенията имат нужда от повече...

ежедневни чинии от порцелан

Какви са ползите от използването на порцеланови чинии?

Порцелановите съдове са с нас от векове.

интериор на автомобил с автоаксесоари

Автоаксесоарите, които ще направят шофирането и пътуването по-приятни

Благодарение на високотехнологичния напредък днес всеки водач на МПС има възможността да се...

собствен транспорт екскурзия

На организирана екскурзия със собствен транспорт - за какво да сме подготвени?

Когато дойде време за избор на дестинация за следващата семейна или соло екскурзия, колебанията...

изпечено кафе на зърна в чаша

Кафе индустрията, каквато я познаваме днес

От 19 век насам кафето е глобален феномен.

репродукции
5

Ренесансът е епоха, през която все повече намалява влиянието на църквата и строгите норми на поведение, които тя налага. През това време изкуството, в частност изобразителното изкуство, също се съживява и се създават някои от най-забележителните произведения, които предизвикват възторг и до днес. Въпреки че по време на Ренесансът се отхвърля влиянието на църквата и религията, в много от картините на известните художници се проявяват най-различни библейски мотиви. Причината вероятно е свързана с тяхното желание да изобразят на платното начина, по който възприемат християнството и ценностите, които то проповядва.

Може би мнозина се чудят дали подобни картини биха служили като подходящ вариант за декорация и естетика на дома. Отговорът е по-скоро положителен, тъй като репродукции на такива произведения с библейски мотиви са изключително често поръчвани от онлайн магазина Reprodukcii.com. Все пак, тези творби отдавна са влезли в историята като гениални шедьоври.

Може би най-известното произведение с библейски мотиви в света е картината Сътворението от Микеланджело. Това всъщност е един от най-красивите стенописи, който краси тавана на Сикстинската капела. Картината изобразява библейската история за сътворението на света по един революционен начин. Нарисуваните от Микеланджело голи тела са символ на чистотата, с която човек се появява на този свят и също толкова лишен от всякакви богатства си отива от него. Разбира се, поръчвайки репродукция на тази картина, няма да успеете да се сдобиете с таван като този в именитата Ватиканска сграда, но ще можете да се насладите на един от най-великите шедьоври в изобразителното изкуство.

Друга много известна картина в тази насока е Мадоната и младенеца на Леонардо да Винчи. Произведение, което също е разбунващо духовете за времето си, но е с емблематично значение. Творбата може да бъде оприличена с икона, а мнозина възприемат това изображение на Света Богородица и Иисус Христос като едно от най-красивите, създавани някога. Докато сме на вълна Леонардо да Винчи, не можем да пропуснем да споменем Тайната вечеря. Безспорно, това е най-добрата илюстрация на величествената последна за Спасителя вечер, прекарана заедно с неговите ученици. Притежавайки тази репродукция в дома си, бихте могли не само да се наслаждавате на изяществото й, а и да анализирате всеки неин елемент, който векове наред предизвиква полемики и мистерии.