Репродукция на картина с библейски мотиви – добра идея или не?

Популярни

Защо да изберем ЛЕД огледала за банята си?

Огледала с LED осветление? Защото е практично, щадящо и най-вече комфортно.

макси рокли

Съвети как да изберем макси рокли

Обичате ли роклите?

лодки под наем Гърция

Защо да прекарате ваканцията си на яхта в Гърция

Безброй острови, невероятни кристално чисти води, незабравими залези ...

марихуана интересни факти за растението и семената

Какво не знаем за марихуаната?

Както сигурно сте чували, марихуаната е най-често използваният нелегален опиат в Америка.

лампи пендели, висящи от тавана

Какви видове пендели ще намериш в Бриколаж

Домашното осветление придава онзи интериорен завършек, който ще ни накара да си помислим “Ето,...

репродукции
5

Ренесансът е епоха, през която все повече намалява влиянието на църквата и строгите норми на поведение, които тя налага. През това време изкуството, в частност изобразителното изкуство, също се съживява и се създават някои от най-забележителните произведения, които предизвикват възторг и до днес. Въпреки че по време на Ренесансът се отхвърля влиянието на църквата и религията, в много от картините на известните художници се проявяват най-различни библейски мотиви. Причината вероятно е свързана с тяхното желание да изобразят на платното начина, по който възприемат християнството и ценностите, които то проповядва.

Може би мнозина се чудят дали подобни картини биха служили като подходящ вариант за декорация и естетика на дома. Отговорът е по-скоро положителен, тъй като репродукции на такива произведения с библейски мотиви са изключително често поръчвани от онлайн магазина Reprodukcii.com. Все пак, тези творби отдавна са влезли в историята като гениални шедьоври.

Може би най-известното произведение с библейски мотиви в света е картината Сътворението от Микеланджело. Това всъщност е един от най-красивите стенописи, който краси тавана на Сикстинската капела. Картината изобразява библейската история за сътворението на света по един революционен начин. Нарисуваните от Микеланджело голи тела са символ на чистотата, с която човек се появява на този свят и също толкова лишен от всякакви богатства си отива от него. Разбира се, поръчвайки репродукция на тази картина, няма да успеете да се сдобиете с таван като този в именитата Ватиканска сграда, но ще можете да се насладите на един от най-великите шедьоври в изобразителното изкуство.

Друга много известна картина в тази насока е Мадоната и младенеца на Леонардо да Винчи. Произведение, което също е разбунващо духовете за времето си, но е с емблематично значение. Творбата може да бъде оприличена с икона, а мнозина възприемат това изображение на Света Богородица и Иисус Христос като едно от най-красивите, създавани някога. Докато сме на вълна Леонардо да Винчи, не можем да пропуснем да споменем Тайната вечеря. Безспорно, това е най-добрата илюстрация на величествената последна за Спасителя вечер, прекарана заедно с неговите ученици. Притежавайки тази репродукция в дома си, бихте могли не само да се наслаждавате на изяществото й, а и да анализирате всеки неин елемент, който векове наред предизвиква полемики и мистерии.