Как да обзаведем малка спалня ?

Популярни

Nutrition facts table

Може ли безопасно да се дезинфекцира с натриева основа?

Натриевата основа, по-известна като сода каустик са твърди бели, перлени люспички с химическата...

ограда електропастир

Как ми помогнаха електропастирите?

Днес ще Ви разкажа една история за електропастири.

Съвети и кратко ръководство при покупка на конвектори за отопление

Специално проектирани, за да осигуряват комфортна топлина на малки, средни и просторни помещения...

ски панталон

Какво е важно да знаем при избора на ски панталон

Зимните спортове ни дават много поводи за радост, вълнение и истинско забавление.

ремонт и обзавеждане на малка спалня
5

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка. Затова е важно тя да носи усещане за уют и комфорт. Не задължително това пространство да бъде огромно, за да ви носи приятно усещане. Малките спални също имат своя чар, който просто трябва да откриете, а ние ще ви дадем няколко идеи как.

Светли цветове в спалнята

Когато избирате боя за стаята се спрете на светли тонове. Те ще направя стаята по просторна и светла. Знаем, че понякога тъмните цветове могат да бъдат много изкушаващи, но истината е, че ако разполагате с малко пространство, те ще ви накарат да се чувствате като в малка тъмна кибритена кутийка.

Заложете на цветен акцент

Прекалено цветните предмети и акценти могат да ви сторят като опасна идея, с която ще съсипете малкото пространство. Истината обаче е, че експеритемнтите с ярък цвят като акцент на една стена, картина с красиво преливащи се нюанси, шарено перде или килимче ще отворят пространството. Важно е все пак да не прекалявате, за да си остане спалнята място, където да можете да си починете и отпуснете.

Ниша вместо гардероб

Понякога помещенията има странни чупки и извивки, които на пръв поглед могат да ви се сторят абсолютно неизползваеми, но всъщност можете да се възползвате от тези странности и да ги преврънете във ваш плюс. Ако във вашата спалня има място обособено като ниша, не бързайте да го запълните с гардероб. Вместо това Добавете рафтове и щендери, а може би и някое интересно перде и го превърнете в малка и кокетна гардеробна.

Светли мебели в спалнята

Както цветовете на стените, така и мебелите е добре да не бъдат прекалено тъмни. Заложете на мебели от дърво, МДФ или ПДЧ в светли цветове. Така ще отворите пространството допълнително и ще внесете още малко свежест и простор. Добре е, ако имате възможност да се доверите на специалисти, които да изработят мебелите по поръчка за специално за вас. Те могат да ви предложат да оптимизирате пространството по начин, за който не ви е хрумвало.

Кутии за съхранение

Ако все пак има неща, за които не ви остава място, където да ги съхраните заложете на красиви кутии или кошове за съхранение. В момента на пазара се предлагат такива от най-различни материали, форми и цветове. Ценовият диапазон също варира и всеки може да намери най-подходящите за него. Този избор ще ви помогне да съхранявате по красив и подреден начин вещите си

Минимализъм

Тенденция, набираща голяма сила в последните години. Ако се замислим наистина нямаме нужда от всички вещи и мебели, с които се затрупваме през годините. Идеята на минимализа е да ви накара да запазите само наистина вещите, които ще използвате и са ценни за вас, както и да не купувате излишни нови придобивки, от които нямате истинска нужда. Ако решите да се доверите на този тренд, може би освен промяната в спалното помещение ще стигнете и до промяна в собствените си нагласи и разбирания.

Обзавеждането е въпрос на собствен вкус, но ако усетите, че не можете да се справите няма нищо лошо да се подпитате до опитни специалисти, които да свръшат работата за вас.