Премеждия с новата ми кола или как се стигна до ремонт на автоклиматици

Популярни

Zaedno.bg подкрепя участника в hosting SEO състезанието на Jump:
"Защо избрах хостинг в Jump?"

3D принтиране на резервни части

3D принтирането в железопътната индустрия

3D принтиране на резервни части

осветителните тела

LED осветителните тела: С какво са по-различни?

Крушките със светодиоди са едни от най-енергийно ефективните крушки.

лятно поливане

Лятното поливане трябва да започне през пролетта

Юли и август са много горещи месеци, през които и хората и растенията имат нужда от повече...

ежедневни чинии от порцелан

Какви са ползите от използването на порцеланови чинии?

Порцелановите съдове са с нас от векове.

интериор на автомобил с автоаксесоари

Автоаксесоарите, които ще направят шофирането и пътуването по-приятни

Благодарение на високотехнологичния напредък днес всеки водач на МПС има възможността да се...

автоклиматици
2.15

Отдавна си мечтая да имам свой, високопроходим джип, но не съм мислил, че ще стигна до ремонт на автоклиматици. Най-после, чрез един мой приятел, успях да си купя на много изгодна цена такъв джип. Бях много доволен, защото джипът имаше всички необходими екстри. Наистина, взех го втора ръка, но моят приятел ме увери, че с този автомобил няма да имам никакви главоболия и проблеми. Той самият разбираше доста от коли, и направи обстоен преглед по време на продажбата.

Сега обичам да пътувам често, като посещавам различни и интересни места. Особено си падам по стари манастири и забутани селца, които са сред красива природа и са далеч от шумните магистрали. До тях се стига обикновено по разбити черни пътища, а джипът ми е идеалното средство. Случи се да е лято, когато реших да пообиколя източните Родопи и Сакар планина. Беше голяма жега, и разбира се, аз си бях включил климатика. Наистина ми беше приятно, защото в купето бе прохладно и комфортно, докато навън температурата не падаше под тридесет и пет градуса. Така обикалях няколко дни и разглеждах различни местности. Един следобед обаче, усетих че нещо не е наред с климатика. Започна да ми става задушно и горещо, въпреки че бях задал по-ниска температура. Нещо като че ли клокочеше зад главното табло. Беше сякаш звук от течност. Мдаа, реших че не трябва да разчитам, че ще мине от само себе си, а да потърся някакъв сервиз, който да извършва профилактика и ремонт на автоклиматици. Само че, къде да го търся този сервиз из пущинака? Трябваше да изляза на по-главен път, за да мога да открия нещо надеждно.

Спрях в първият автосервиз, но не се задържах повече от пет минути, уви. Техникът ми отговори, че не извършват ремонт на автоклиматици. Май трябваше да поема към близкия град, така имах по-голям шанс. Между другото, в колата ми ставаше все по-горещо, явно климатика изобщо не работеше. Вече бях сигурен. Когато навлязох в града, поразпитах, къде се извършва ремонт на автоклиматици. Най-после ме насочиха към един автосервиз в другия край на града. Още като пристигнах, направо попитах дали правят профилактика и ремонт на автоклиматици. За мой късмет ми отговориха че съм на точното място. Оказа се, че един такъв ремонт не е проста работа. Този сервиз беше оборудван с необходимите инструменти и апаратура за диагностика, профилактика и ремонт на автоклиматици. Техникът започна да проверява съответната система, но според него нямало нищо обезпокоително. По едно време ми каза, че е по-добре, климатика да бъде видян от един негов колега, който бил голям специалист по ремонт на автоклиматици.

Речено-сторено. Трябваше два часа да чакам въпросния човек. Оказа се, че наистина си разбира от работата. Обясни ми, че поленовия филтър на климатика бил задръстен с мръсотия. Сега разбрах, че бившият собственик на джипа, изобщо не беше ходил на профилактика на климатика. Майсторът ми предложи, не да почиства филтъра, а направо да го смени с нов. Разбира се, тази услуга щеше да ми излезе по –скъпа, но не се колебах дълго. Харесвах си джипа, и исках всичко в него да бъде наред. Пък и така нямаше да загубя още време, достатъчно се застоях в този сервиз. Смениха филтъра, провериха и фреоновата течност, както и въздухопроводите.

Бях много доволен от компетентното обслужване на този специалист по ремонт на автоклиматици. На изпращане ме посъветва, всяка година да си правя профилактика на климатика, така филтърът нямало да се замърси сериозно. Сега отново си шофирам спокойно, а климатика работи отлично и безшумно. 

 

Ремонт на автоклиматици - www. bgautoclima. com