Симптоми на повредените релета

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

повредените релета
4.3

Помпите за гориво и свързаните с тях компоненти са важна част от системата на двигателя на автомобила. Една особено важна, но и изумително малка част, доставяща гориво, играе релето. Устройството има за цел да контролира горивната помпа и нейната дейност. Това обикновено е мястото, на което е възможно да се появят проблеми. Нек да ви помогнем да разпознаете основните симптоми за влошеното състояние на релето, които могат да ви помогнат да разрешите проблема веднага.

Какво е реле за горивната помпа?

Релетата са малки устройства, които са покрити с пластмаса и имат основната задача да контролират функционирането на горивната помпа. Това означава, че те дават команда кога уредът да работи и диктуват моментите, в които да остане в покой. Релетата често биват наричани прекъсвачи, защото те включват и изключват захранването в електрическата верига. Релетата започват работа, когато двигателят на колата е стартиран.

Работата на горивната помпа е от основно значение за работата на двигателя на автомобила. Релетата са важната връзка между захранващата система и горивната помпа в електрическите настройки на двигателя. За да обобщим, релето включва горивната помпа и изключва при запалването. Малки устройства като релетата са податливи на повреди поради окисляване. Трябва много да се внимава за състоянието им, защото те могат да повредят помпата за горивото.

Местоположение на релетата

Ако се чудите къде се намира горивната помпа, първо трябва да разберем как изглежда. Релето е покрито с пластмасов корпус и свързващ механизъм, който дава възможност на устройството да функционира правилно. Мястото на релето може да варира в зависимост от модела на автомобила. Най-честото местоположение на релетата е под таблото на автомобилите, в непосредствена близост до волана. В някои модели автомобили релетата могат да се намират в близост до защитната стена на двигателя. За тези, които не са запознати с устройството на автомобила, защитната стена е мястото, където двигателят се свързва с автомобила. Друго често срещано място за инсталация на релетата е кутията под капака на колата. Вижте ръководството за колата, ако не сте сигурни къде можете да ги намерите. На това място със сигурност ще има информация за местоположението на релетата.

Симптомите на повреденото реле

След като знаем за местоположението и многото функции на релета, нека да видим какви са признаците и симптомите на неизправност на горивната помпа. За да посочим симптомите, които се проявяват при автомобил, потребителите трябва да познават автомобила си добре, за да разпознаят проблемите. Всяка част от двигателя е свързана с работата на други части и системи от превозното средство. Така симптомите на лошата горивна помпа могат да бъдат идентифицирани чрез ефектите на неправилното функциониране на релето. Тук са основните симптоми:

Проблеми при стартиране

Един от основните симптоми за повредени релета и горивна помпа е отказът на двигателя да започне работа. Това може да ни насочи към проблем със системата за доставяне на гориво. В голямата част от случаите може да се окаже, че релето е виновно. 

Неравномерно функциониране  и отложен старт

Неравномерното функциониране и отложеният старт може да са симптоми за повредени релета. Потребителите, които забелязват забавяне на старта на двигателя систематично, трябва да проверят релетата си. Добрата новина е, че те са лесни за смяна и не са скъпи. 

Лесно можете да си поръчате релета онлайн от специализирания магазин за електроника vikiwat.com.