Какви са ползите от регулируемото бюро?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

жена на регулируемо бюро
5

Заседналия начин на живот се превръща във все по-наболял проблем в държавите по света. Дали говорим за мързелуване на дивана пред телевизора, или пък за работа на бюро за пълната продължителност от 8-часов работен ден, едно нещо е сигурно: прекарването на твърде дълго време в седнало положение не ви носи никакви позитиви. Дори напротив, свързано е с множество здравословни проблеми, които е добре да не игнорирате.

Какво може да промените? Със сигурност е добре да водите по-активен начин на живот, което съчетава различни активности. Също така може да обърнете внимание на начина си на работа зад бюрото, а именно - да се сдобиете с регулируемо бюро от Buldesk.

Регулируемите бюра позволяват повърхността да се вдига до комфортно ниво, от което може да работите в изправено положение. Модерните модели са електрически, което прави регулирането на височината лесно и бързо. Нека разберем повече за ползите от този вид бюра:

Работата в изправено положение спомага продуктивността

Това е една от ползите, която може да убеди всяка фирма да инвестира в регулируеми бюра за своите служители. Според множество изследвания работата в изправено положение, а не в седнало, води до по-голяма ангажираност в извършваната дейност на бюрото, както и до по-добър фокус.

Стоенето в изправено положение води до намаляване на риска от затлъстяване

Теглото на човек може лесно да се покачи до опасни стойности, когато се приемат повече калории, отколкото се изразходват. Тялото постоянно е в процес на горене на калории, особено когато е в движение. Когато седим изправени, количеството изгорени калории  е много по-голямо спрямо седнали. Според експертите, дори стоенето изправен за 3 часа на ден в рамките на година може да повлияе добре на теглото ни.

Работата в изправено положение намалява болките в гърба

Много често работещите зад бюро имат проблеми с болки в гърба. Воденето на заседнал начин на живот определено спомага за това. Това е защото седенето за продължително време не води до нищо добро.

Благодарение на регулируемо бюро обаче, вие може да заобиколите този проблем. Ще ви помогне не само за намаляване на болката в гърба, но и за много други болежки.

Стоенето изправен подобрява стойката и тонизира мускулите

Когато стоите в изправено положение, вие вкарвате в действие повече мускули, отколкото при стоене в седнало положение. Това естествено води до стягане на мускулите на краката, глезените и корема. Освен това подобрява и стойката. Не е тайна, че неправилното седене може да наруши стойката ви, а оттам да доведе и до болка в раменете, гърба и врата. Стоенето изправен работи за това да ви осигури по-добра стойка.

Стоенето в изправена поза може да намали кръвната захар

Високата кръвна захар е нещо, което трябва да предотвратите. Всяко действие за намаляване на кръвната захар е добро. Според множество изследвания, стоенето в изправено положение и прекарването на по-малко време в седнало положение, е добър пример за превантивно действие. Спомага за намаляване на кръвната захар и холестерола през кръвта и поддържа нивата им по-ниски. Може дори да обядвате в изправено положение за още по-голям ефект.

Стоенето в изправено положение подобрява настроението

Освен другите недостатъци на прекарването дълго време седнало положение, може да се добави и това, че този процес води до тревожност и депресия. От друга страна, стоенето в изправено положение се свързва с по-добро настроение и енергия. Дори няколко часа на ден могат да направят голяма разлика.

Както се вижда, бюрата с регулируема височина имат много позитиви. Смяната от седнало в изправено положение може да се стори твърде голяма за мнозина, но прехода е лесен и изключително полезен за здравето.