Какви са ползите от регулируемото бюро?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

жена на регулируемо бюро
5

Заседналия начин на живот се превръща във все по-наболял проблем в държавите по света. Дали говорим за мързелуване на дивана пред телевизора, или пък за работа на бюро за пълната продължителност от 8-часов работен ден, едно нещо е сигурно: прекарването на твърде дълго време в седнало положение не ви носи никакви позитиви. Дори напротив, свързано е с множество здравословни проблеми, които е добре да не игнорирате.

Какво може да промените? Със сигурност е добре да водите по-активен начин на живот, което съчетава различни активности. Също така може да обърнете внимание на начина си на работа зад бюрото, а именно - да се сдобиете с регулируемо бюро от Buldesk.

Регулируемите бюра позволяват повърхността да се вдига до комфортно ниво, от което може да работите в изправено положение. Модерните модели са електрически, което прави регулирането на височината лесно и бързо. Нека разберем повече за ползите от този вид бюра:

Работата в изправено положение спомага продуктивността

Това е една от ползите, която може да убеди всяка фирма да инвестира в регулируеми бюра за своите служители. Според множество изследвания работата в изправено положение, а не в седнало, води до по-голяма ангажираност в извършваната дейност на бюрото, както и до по-добър фокус.

Стоенето в изправено положение води до намаляване на риска от затлъстяване

Теглото на човек може лесно да се покачи до опасни стойности, когато се приемат повече калории, отколкото се изразходват. Тялото постоянно е в процес на горене на калории, особено когато е в движение. Когато седим изправени, количеството изгорени калории  е много по-голямо спрямо седнали. Според експертите, дори стоенето изправен за 3 часа на ден в рамките на година може да повлияе добре на теглото ни.

Работата в изправено положение намалява болките в гърба

Много често работещите зад бюро имат проблеми с болки в гърба. Воденето на заседнал начин на живот определено спомага за това. Това е защото седенето за продължително време не води до нищо добро.

Благодарение на регулируемо бюро обаче, вие може да заобиколите този проблем. Ще ви помогне не само за намаляване на болката в гърба, но и за много други болежки.

Стоенето изправен подобрява стойката и тонизира мускулите

Когато стоите в изправено положение, вие вкарвате в действие повече мускули, отколкото при стоене в седнало положение. Това естествено води до стягане на мускулите на краката, глезените и корема. Освен това подобрява и стойката. Не е тайна, че неправилното седене може да наруши стойката ви, а оттам да доведе и до болка в раменете, гърба и врата. Стоенето изправен работи за това да ви осигури по-добра стойка.

Стоенето в изправена поза може да намали кръвната захар

Високата кръвна захар е нещо, което трябва да предотвратите. Всяко действие за намаляване на кръвната захар е добро. Според множество изследвания, стоенето в изправено положение и прекарването на по-малко време в седнало положение, е добър пример за превантивно действие. Спомага за намаляване на кръвната захар и холестерола през кръвта и поддържа нивата им по-ниски. Може дори да обядвате в изправено положение за още по-голям ефект.

Стоенето в изправено положение подобрява настроението

Освен другите недостатъци на прекарването дълго време седнало положение, може да се добави и това, че този процес води до тревожност и депресия. От друга страна, стоенето в изправено положение се свързва с по-добро настроение и енергия. Дори няколко часа на ден могат да направят голяма разлика.

Както се вижда, бюрата с регулируема височина имат много позитиви. Смяната от седнало в изправено положение може да се стори твърде голяма за мнозина, но прехода е лесен и изключително полезен за здравето.