Регистриране на фирма: всичко, което трябва да знаете

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

0

Стартирането на бизнес е вълнуваща перспектива, но може да бъде и доста обезсърчително, особено когато става въпрос за регистриране на вашата компания. Тази статия ще ви преведе подробно през процеса на регистрация на фирма, като ще обхване всички важни аспекти, които трябва да знаете. От избора на бизнес структура до регистрацията при съответните органи, ние ви покриваме. И така, да започваме!

Регистрирането на вашата фирма е важна стъпка в стартирането на вашия бизнес. Това е процесът, чрез който вашата компания става юридическо лице и се признава от правителството. Тази статия ще ви преведе през процеса на регистрация на фирма, от избора на бизнес структура до регистрацията при съответните органи.

Бизнес структури

Преди да регистрирате фирмата си, трябва да вземете решение за бизнес структура. Ето най-често срещаните бизнес структури:

Еднолично дружество

Едноличното търговско дружество е най-простата форма на бизнес структура и също така е най-често срещаната. Това е бизнес, притежаван и управляван от едно лице и няма законово разграничение между собственика и бизнеса. Собственикът е лично отговорен за всички дългове и задължения на бизнеса.

Партньорство

Партньорството е бизнес, притежаван от двама или повече души. Партньорствата могат да бъдат формирани като събирателни дружества или командитни дружества. В общо партньорство всички партньори споделят по равно печалбите и загубите на бизнеса. В командитно дружество един или повече партньори носят отговорност само за сумата пари, която инвестират в бизнеса.

Дружество с ограничена отговорност ("ООД")

Дружеството с ограничена отговорност ("ООД") е популярна бизнес структура, тъй като предлага защита на отговорността на собствениците. Собствениците или членовете на ООД не носят лична отговорност за дълговете и задълженията на дружеството.

Корпорация

Корпорацията е отделно юридическо лице от своите собственици или акционери. Корпорациите са по-сложни и скъпи за създаване от други бизнес структури, но те предлагат най-голяма защита от отговорност. Има два вида корпорации: C корпорации и S корпорации. C корпорациите се облагат отделно от техните собственици, докато S корпорациите не са.

Избор на име за вашата компания

След като сте избрали бизнес структура, трябва да изберете име за вашата компания. Името на вашата компания трябва да е уникално и да не се използва вече от друг бизнес. Можете да проверите наличността на избраното от вас име при съответните органи. Също така е важно да изберете име, което е запомнящо се и лесно за произнасяне.

Получаване на бизнес лиценз

В зависимост от вида бизнес, който започвате и къде се намирате, може да ви е необходим бизнес лиценз. Бизнес лицензът е разрешение от правителството, което ви позволява да управлявате бизнеса си законно. Можете да се консултирате с местното правителство, за да разберете от какви лицензи се нуждаете.

Регистрация при съответните органи

След като получите лиценз за бизнес, трябва да регистрирате фирмата си при съответните органи. Това обикновено включва подаване на документи и плащане на такси. Конкретните изисквания варират в зависимост от вашата бизнес структура и местоположение.

Данъчна регистрация

Като собственик на бизнес ще трябва да се регистрирате за данъци при съответните власти. Това включва регистрация за данъчен идентификационен номер (TIN), който се използва за идентифициране на вашия бизнес за данъчни цели. В зависимост от вашето местоположение и бизнес структура може да се наложи да се регистрирате за федерални, щатски и/или местни данъци.

Откриване на банкова сметка

Важно е да отворите отделна банкова сметка за вашия бизнес, за да запазите вашите лични и бизнес финанси разделени. Това улеснява управлението на вашите финанси и декларирането на данъци. Ще трябва да предоставите документи за регистрация на вашия бизнес и данъчен идентификационен номер (TIN), за да отворите бизнес банкова сметка.

Получаване на застраховка

В зависимост от вида на вашия бизнес може да се наложи да получите застраховка, за да защитите бизнеса си от отговорност и неочаквани събития. Обичайните видове застраховки за бизнеса включват застраховка обща отговорност, застраховка на собственост и застраховка професионална отговорност.

Заключение

Регистрирането на фирма е важна стъпка за започване на бизнес. Като следвате стъпките, описани в тази статия, можете да гарантирате, че вашият бизнес е регистриран правилно и законно. Не забравяйте да изберете правилната бизнес структура, да изберете уникално име, да получите необходимите лицензи, да се регистрирате в съответните органи и да се регистрирате за данъци. Откриването на отделна банкова сметка и получаването на застраховка също може да помогне за защитата на вашия бизнес и неговите активи.

Източник: Всичко за фирмата