5 причини да подарите рафтинг приключение вместо подарък

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

Когато ваш близък има празник, със сигурност обмисляте много варианти за подарък така, че да го изненадате и зарадвате. В настоящата статия ще ви дадем 5 причини да подарите рафтинг приключение, вместо нещо традиционно.

Какво е рафтинг?

Рафтингът е екстремен спорт, който представлява спускане с надуваем плавателен съд по буйни води. Успехът на начинанието зависи от отборната работа на пасажерите. Рафтингът е страхотен начин да изпитате различни емоции, да придобиете нови умения и да намерите нови приятели. В България сред най-предпочитаните места за рафтинг са река Струма, Кресненското дефиле, река Арда и други.

Рафтинг за подарък

Защо да подарите рафтинг спускане на близък?

Причина 1: За да пробва нещо различно!

Както вече ви казахме, рафтингът, особено по река Струма, в района около Кресненското дефиле, е чудесен начин човек да изпита нови емоции. Повечето начинаещи изпитват лек страх в началото, който по-скоро е предизвикан от непознатото. С течение на времето обаче, дори начинаещите рафтъри се отпускат и се наслаждават на непознати до момента емоции и адреналин. И тъй като много хора няма сами да пробват рафтинг, такъв подарък ще бъде оценен.

Причина 2: За да станете още по-близки!

Рафтингът обикновено изисква няколко души в една лодка, а от общите усилия зависи до колко ще е успешно приключението и колко ще се забавлявате. Това означава, че вие също може да се включите в преживяването, както и други приятели от вашата компания. Можете лесно да обедините усилия и да се насладите заедно да едно страхотно спускане. По този начин, ще се сближите още повече.

Рафтинг за подарък

Причина 3: За да се наслади на красива природа!

Около река Струма ще се насладите на красиви и редки растителни видове. На първо място,  може да видите дървовидната Хвойна, наречена още „Тиса“. Освен това, в района на ограничена площ расте единственият вечнозелен дъб в България – Пърнар. Не на последно място, около река Струма е домът на множество различни видове животни, сред които интересни риби, птици, насекоми и бозайници.

Причина 4: За да преживее вълнуваща нощувка сред природата!

Ако се доверите на един от най-популярните клубове в страната – Адвенчър Нет, има опция за нощувка в техния Рафтинг Кемп, който се намира на 130 км от София и на 40 км от Банско. Традиционно, от там започват всички рафтинг приключения, но лагерът дава възможност за нощувка в палатков лагер или в частни къщички. Благодарение на лагера, вашият близък може да комбинира рафтинга с празненство.

Причина 5: За да осигурите максимална свобода!

В повечето случаи, ваучерите за приключения са малко задължаващи. Но, ако изберете ваучер за рафтинг приключение, давате свобода на вашите близки. На първо място, ваучерът от Adventure Net е с валидност от една година, което означава, че получателят може да планира спускането, според графика си. Освен това, ваучерът може да бъде заменен с такъв за друго приключение, ако е необходимо.

Надяваме се, че с тази статия сме ви убедили колко страхотен подарък е ваучерът за рафтинг приключение. С негова помощ, ще зарадвате вашите близки за техния празник и определено ще ги изненадате.

Източник: https://adventurenetbg.com/tour-item/rafting-po-struma-nezabravim-s-rafting-klub-adventure-net/