5 причини да подарите рафтинг приключение вместо подарък

Популярни

жена с лап топ

Защо лаптопите се търсят повече от настолните компютри?

В съвременния свят, където гъвкавостта е ключова, лаптопите набират все по-голяма...

дървен материал за пос дисплей

Дисплеи от дърво и еко пластмаса - естествен и устойчив начин да продадете продукта си

Една от най-големите тенденции в производството на потребителски стоки, е нарастващото търсене...

5

Когато ваш близък има празник, със сигурност обмисляте много варианти за подарък така, че да го изненадате и зарадвате. В настоящата статия ще ви дадем 5 причини да подарите рафтинг приключение, вместо нещо традиционно.

Какво е рафтинг?

Рафтингът е екстремен спорт, който представлява спускане с надуваем плавателен съд по буйни води. Успехът на начинанието зависи от отборната работа на пасажерите. Рафтингът е страхотен начин да изпитате различни емоции, да придобиете нови умения и да намерите нови приятели. В България сред най-предпочитаните места за рафтинг са река Струма, Кресненското дефиле, река Арда и други.

Рафтинг за подарък

Защо да подарите рафтинг спускане на близък?

Причина 1: За да пробва нещо различно!

Както вече ви казахме, рафтингът, особено по река Струма, в района около Кресненското дефиле, е чудесен начин човек да изпита нови емоции. Повечето начинаещи изпитват лек страх в началото, който по-скоро е предизвикан от непознатото. С течение на времето обаче, дори начинаещите рафтъри се отпускат и се наслаждават на непознати до момента емоции и адреналин. И тъй като много хора няма сами да пробват рафтинг, такъв подарък ще бъде оценен.

Причина 2: За да станете още по-близки!

Рафтингът обикновено изисква няколко души в една лодка, а от общите усилия зависи до колко ще е успешно приключението и колко ще се забавлявате. Това означава, че вие също може да се включите в преживяването, както и други приятели от вашата компания. Можете лесно да обедините усилия и да се насладите заедно да едно страхотно спускане. По този начин, ще се сближите още повече.

Рафтинг за подарък

Причина 3: За да се наслади на красива природа!

Около река Струма ще се насладите на красиви и редки растителни видове. На първо място,  може да видите дървовидната Хвойна, наречена още „Тиса“. Освен това, в района на ограничена площ расте единственият вечнозелен дъб в България – Пърнар. Не на последно място, около река Струма е домът на множество различни видове животни, сред които интересни риби, птици, насекоми и бозайници.

Причина 4: За да преживее вълнуваща нощувка сред природата!

Ако се доверите на един от най-популярните клубове в страната – Адвенчър Нет, има опция за нощувка в техния Рафтинг Кемп, който се намира на 130 км от София и на 40 км от Банско. Традиционно, от там започват всички рафтинг приключения, но лагерът дава възможност за нощувка в палатков лагер или в частни къщички. Благодарение на лагера, вашият близък може да комбинира рафтинга с празненство.

Причина 5: За да осигурите максимална свобода!

В повечето случаи, ваучерите за приключения са малко задължаващи. Но, ако изберете ваучер за рафтинг приключение, давате свобода на вашите близки. На първо място, ваучерът от Adventure Net е с валидност от една година, което означава, че получателят може да планира спускането, според графика си. Освен това, ваучерът може да бъде заменен с такъв за друго приключение, ако е необходимо.

Надяваме се, че с тази статия сме ви убедили колко страхотен подарък е ваучерът за рафтинг приключение. С негова помощ, ще зарадвате вашите близки за техния празник и определено ще ги изненадате.

Източник: https://adventurenetbg.com/tour-item/rafting-po-struma-nezabravim-s-rafting-klub-adventure-net/