Как да бъдете уважавана жена на работното място?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

усмихната жена седяща на диван с лаптоп в ръце
0

Независимо дали сте отговорна за копирната машина или за екип от служители, с абсолютна сигурност заслужавате високо ниво на уважение на работното място. В един момент от кариерата ви шеф може да ви омаловажи, колега да ви направи неприятен номер или друг да изпитва злоба и завист към вас. Важно е да знаете как да се справяте с тези видове ситуации, за да не бъдете подценени и кариерата ви да не е компрометирана.

Ето няколко съвета как жените да спечелят и поддържат уважението на работното място, специално подбрани от екипа на https://jenskitaini.com/.

Поставете своята работа на първо място

Най-добрият начин да спечелите уважение на работното място е да си вършите работата - и то да я вършите добре. Чували сте го и преди: Отидете рано, останете до късно и изпълнете всяка задача според възможностите си.

Когато се стремите да спечелите уважение и влияние, трябва да докажете, че сте едновременно достойни и способни на такива отговорности. Въпреки че това трябва да е достатъчно, жените трябва да приемат, че техните изяви и комуникативни умения също са важни и трябва да бъдат толкова демонстрирани, колкото и тяхната  работа.

Не спите с никого, който има същата визитка като вас

Понякога срещата с някого на работното ви място е неизбежна, но най-добрият съвет е да я избягвате на всяка цена. Ако търсите връзка, не това е мястото.

Излъчвайте увереност чрез вашата реч и езика на тялото

В пустинята птиците разперват крилете си, за да изглеждат по-големи и плашещи. Не го правете по време на среща, но визията и поведението ви трябва да показват, че вие сте уверени и силни.

Контактът с очите също е от огромно значение. Говорете твърдо, ясно и уверено споделяйте вашите мнения.

Знайте кога да бъдете отборен играч и кога да водите

Твърде много жени се страхуват да получат поздравление за своите индивидуални постижения и да отстъпят с една крачка пред екипите си. Проявете собственост върху вашите идеи, като същевременно насърчавате другите да участват и да работят заедно с вас. Бъдете специалист в екипа си, защото сте информирани, можещи и приятелски настроени.

Като лидер ще се сблъскате с трудни решения. Бъдете фокусирани върху целта на проекта и морала на вашия екип. Не всеки човек ще хареса всяко решение, което вземате, но ако държите на позицията си, нищо друго не би трябвало да ви притеснява.

Знайте мястото си

Без значение колко квалифицирани се чувствате в своята работа, не приемайте, че знаете всичко. Колко ваши колеги са загубили уважението към тях си заради арогантните им нагласи за работата им? Ако не знаете нещо, помолете за помощ. По-добре е да попитате, отколкото сами да направите нещо нередно.

Всяка работна среда е различна, но е важно да знаете мястото си. Имайки това предвид, не се правете на хора, които са на по-високи позиции от вас; говори с всеки човек като с равен. Ако се отнасяте към хората като към свои равни, в повечето случаи те ще ви приемат много добре.

Признавайте и уважавайте всеки човек, без значение каква роля играе той в офиса си. Поздравявайте ръководителите на отделите и хигиенистите с еднаква степен на топлина.

Избягвайте клюките

Колкото и забавно да ви е да си говорите за колеги, по този начин вие разваляте репутацията си повече от човека, за когото говорите. Вашите колеги автоматично ще ви намерят по-малко надеждни и ще има по-малка вероятност да споделят дискретна информация за себе си, другите и компанията.

Вместо да клюкарствайте, дръжте очите и ушите си отворени за случващото се около вас. Когато другите се опитват да ви включат в най-новите клюки, не се чувствайте задължени да участвате. 

Пожелаваме ви успех на работното място, какъвто без съмнение заслужавате!