Искате нова професия?

Популярни

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

наргиле за пушене

6 често срещани грешки, които новаците допускат при ползване на наргиле

Всеки, който тепърва открива наргилето, допуска грешки при използването му.

Работа, работа в чужбина и обяви за работа
0

Проучете старателно новата област . Разберете откъде са започнали и как се развиват специалистите, какво правят всеки ден и изобщо това ли е новото поприще, в което искате да се развивате?

Прочетете статии за тази професия, разгледайте профилните канали в Youtube. Много професионалисти говорят за задачите, целите и резултатите от работата си във видеоклипове. Така можете да разберете от какво се състои денят, какво трябва да научите, за да бъдете успешни в професията.

Това подходящо ли е за вас? Ще има ли неща, от които искате да се измъкнете? Ще има ли тук задачи, които не искате да изпълнявате? Важно е професията да отговаря на вашите очаквания и реалност.

Вижте отзивите за професията : какво пишат хората, които я смениха с нова. С какво ще трябва да се сблъскате, какво да правите, какви трудности и бонуси има.

Оценете своите умения и компетенции : какво ще ви помогне да се развивате в нова посока. Това е мястото, където кариерните консултанти могат да помогнат. Експертите по кариерно развитие ще направят качествена оценка на вашите компетенции и ще предоставят обратна връзка за развитието. Ще разберете ясно в какво сте силни и какви качества ще трябва да подобрите, за да се развивате успешно в нова професия.

Оценете целите и желанията си , „пробвайте“ професията без лично потапяне. Вземете практически курс за обучение за начинаещи. Като изпълнявате задачите, ще разберете дали ви харесва тази работа или не.

Трезво и рационално преценете финансовото си състояние, финансовите задължения. Смяната на професията обикновено е придружена от намаляване на доходите. Готови ли сте вие ​​и вашето семейство за подобни рискове? Кой може да ви защити в трудни ситуации? Ще можете ли да плащате сметките си, когато доходите ви намалеят за първата година и половина?

Най-доброто решение е да започнете да отговаряте на въпросите по-горе за да си дадете ясна представа за сферата, в която искате да се насочите. Усхех!