Искате нова професия?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Работа, работа в чужбина и обяви за работа
0

Проучете старателно новата област . Разберете откъде са започнали и как се развиват специалистите, какво правят всеки ден и изобщо това ли е новото поприще, в което искате да се развивате?

Прочетете статии за тази професия, разгледайте профилните канали в Youtube. Много професионалисти говорят за задачите, целите и резултатите от работата си във видеоклипове. Така можете да разберете от какво се състои денят, какво трябва да научите, за да бъдете успешни в професията.

Това подходящо ли е за вас? Ще има ли неща, от които искате да се измъкнете? Ще има ли тук задачи, които не искате да изпълнявате? Важно е професията да отговаря на вашите очаквания и реалност.

Вижте отзивите за професията : какво пишат хората, които я смениха с нова. С какво ще трябва да се сблъскате, какво да правите, какви трудности и бонуси има.

Оценете своите умения и компетенции : какво ще ви помогне да се развивате в нова посока. Това е мястото, където кариерните консултанти могат да помогнат. Експертите по кариерно развитие ще направят качествена оценка на вашите компетенции и ще предоставят обратна връзка за развитието. Ще разберете ясно в какво сте силни и какви качества ще трябва да подобрите, за да се развивате успешно в нова професия.

Оценете целите и желанията си , „пробвайте“ професията без лично потапяне. Вземете практически курс за обучение за начинаещи. Като изпълнявате задачите, ще разберете дали ви харесва тази работа или не.

Трезво и рационално преценете финансовото си състояние, финансовите задължения. Смяната на професията обикновено е придружена от намаляване на доходите. Готови ли сте вие ​​и вашето семейство за подобни рискове? Кой може да ви защити в трудни ситуации? Ще можете ли да плащате сметките си, когато доходите ви намалеят за първата година и половина?

Най-доброто решение е да започнете да отговаряте на въпросите по-горе за да си дадете ясна представа за сферата, в която искате да се насочите. Усхех!