Пътешествие в Киевска Рус

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Пътешествие в Киевска Рус
3.6

Парк "Киевска Рус" - център на култура и история, която пресъздава архитектурния образ на древния Киев и атмосферата на древната Русия. Ако искате да се потопите в неописуема атмосфера на древния Киев, определено трябва да дойдете в Украйна. В "Парка Киевска Рус", който се намира само на 45 км. от Киев, редовно се провеждат международни културни, исторически фестивали и шампионати по автентичен спорт. Мястото е единственото по рода си където се пресъздават средновековни битки и зрелищни първенства. Демонстрират се униформи и оръжия на древни воини и средновековни рицари, пресъздава се културата, начина на живот и атмосферата на Киевска Рус.

Парка предлага много интересни забавления за гостите. Можете да тествате своите умения в стрелба с лък или хвърляния на ножове, брадви, да вземе участие в славянски игри. Задължително посетете работилниците на занаятчиите и не изпускайте фотосесия в пъстри исторически костюми. Оригиналните театрални представления и изпълненията на конния театър ще оставят незабравими впечатления. В спомените Ви ще останат и концерти на най-добрите музикални групи, свирещи средновековна и етническа музика. Самолетни билети от Бургас до Киев има редовно, българските граждани трябва да имат валиден международен паспорт.

Малко история:

Историческата съдба на Украйна винаги е било противоречива и предопределена от нейното геостратегическо положение. През девети век на част от земите на днешна Украйна се появява Киевска Рус, която постепенно се утвърждава като сила. През следващите векове Украйна е разделяна между различни сили, най-вече между Полша и Русия. Падането на Руската империя през 1917 г. довежда до  провъзгласяването на Радата (парламента на Киев) на независимостта на Народна република Украйна, която е призната от Германия, Австро-Унгария, а накрая и от болшевишкото правителство.