Как да развием зрителната памет и логическо мислене?

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

логическо мислене
4.3

Пъзелите са идеалното решение за тези от Вас, които обичат да решават проблеми, търсят начин да развият зрителната си памет и да упражнят логическите си умения. Освен всичко това, те са и подходящи да запълните свободното си време с нещо интересно и поучително. Един пъзел, съставен от повече части е страхотен начин да се обедини семейството. Всеки се включва с предложения и допринася за изграждането на едно цяло изображение, продукт на общите усилия на всеки член от семейството. Пъзелът помага за сплотяването на семейството, не само защото го обединява около обща цел, но по време на реденето позволява членовете му да се опознаят още по-добре, да обсъдят проблеми, на които подобно на пъзела задружно, с общи усилия, да намерят решение.

 

За да бъдат удовлетворени нуждите и интересите на всички, предложенията от пъзели са многобройни. Има пъзели за всички възрасти, като тези да деца обикновено са с по-малко части, изобразяват някоя приказка, любим герой или пък са с образователна цел – държави, карти, забележителности, растения, звезди, еволюция и други теми. При пъзелите за възрастни са съставени от повече части и там разнообразието е още по-голямо: градове, картини, красиви пейзажи, морски свят, хора, портрети, пристанища, пътища, политически карти, с по-авангардни и сюрреалистични изображения и много други. Можете да откриете пъзели с различна големина, както на самият пъзел, така и на плочките, в зависимост от това колко време можете да отделите и до каква степен сте любители на пъзелите. Материалът, от който са изработени пъзилите също може да е различен: най- често от картон, в по-редки случаи от дърво, пластмаса, стъкло, гума и други. По отношение на формата, стандартната форма е правоъгълна или квадратна, но съществуват още пъзели с кръгла форма, с други нестандартни форми, 3D пъзели и друстранни пъзели. Определено възможностите са много и най- разнообразни, което прави пъзелите страхотен подарък, с който да зарадвате близкия и едновременно с това да му отправите едно предизвикателство.

 

Пъзелите са оригинално решение, за тези от Вас, които търсят начин да развият въображението и стратегическото мислене. Удоволствието от нареденият пъзел също така стимулира към повече изяви и логическо мислене при решаването на проблеми в реалния живот.