Защо да използваме професионални продукти за коса

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

продукти за коса
5

Грижата за косата е от изключителна важност и е едно от нещата, на които всеки човек обръща внимание. Използването на висококачествени и професионални продукти за коса като шампоан, балсам, а дори и четка за коса е нещо, на което трябва да се обърне специално внимание. В тази статия ще разберете защо е от значение да използвате професионални продукти за коса и защо не бива да правите компромиси със здравето и поддръжката на косата си.

 

Повечето хора смятат, че няма никаква разлика между скъпите и евтините продукти за коса и че всичко е само маркетингов трик. Реално разликата в цената я има и повечето хора виждат само нея. Да всеки от нас предпочита да даде 8-10 лева за продукт за коса, а не 25 лева, колкото обикновенно струват професионалните продукти за коса. Но заслужава ли си да третирате косата си с тези нискокачествени продукти?

 

Евтиното обикновенно излиза по-скъпо. Една от основните разлики е, че евтините продукти за коса са много по-малко ефикасни. Когато използвате евтин продукт за коса ще ви се наложи да използвате около 40-50 мл. от него, за да измиете своята коса при всяко едно нанасяне, докато когато използвате професионален продукт за коса 10-15 мл. ще ви бъдат напълно достатъчни. Евтините масови продукти само заблуждават, че са по-добрата сделка. При тях всъщност плащате повече за същия брой нанасяния, отколкото при професионалните продукти за коса.

 

Друга основна разлика е, че освен, че професионалните продукти за коса са много по ефективни, те са и полезни. Голяма част от хората си мислят, че всички продукти използват няколко основни съставки това ги прави еднакви. Професионалната козметика за коса не случайно е такава. Тя се произвежда от специалисти, с дългогодишен опит в тази сфера и бива тествана множество пъти, докато се постигне перфектния баланс и качество на продукта. С евтините продукти за коса рискувате не само да платите повече пари, но и да съсипете косата си. Голяма част от тях са не само неефикасни, но могат да предизвикат трайни увреждания на косата ви, да я накарат да изгуби блясъка и здравината си и да скъсят нейния живот. В нередки случай се наблюдават и случай на косопад и оплешивяване, в следствие на некачествена козметика за коса.

Използването на качествена козметика за коса е от огромно значение за нейния живот и здравина. Косата е част от вашето тяло и не бива да се отнасяте с пренебрежение към нея. Посъветвайте се с вашия фризьор и закупете продукти за коса,които са препоръчани от професионалисти, защото те са дългосрочна инвестиция в красотата и блясъка на косата ви и на вас самите.