5 съвета за пролетна грижа за кожата

Популярни

Фризьор поставя екстеншъни

Екстеншъни за коса или защо жените ги обичат?

5 съвета, с които ще се съгласите!

професионално почистване

Как почистването на офиса може да подобри вашия бизнес

Доста важно е да се грижите много за чистотата не само в къщата си, но и на работното си място...

3D декоративни панели

Търсите 3D декоративни панели? Ето какво трябва да знаете за тях

Живеем в общество, където социалния контакт е важен и често каним приятелите и семейството в...

мазна кожа

6 Важни съвети при грижа за мазната кожа

Мазната кожа е доста неприятен естетичен проблем, който се дължи на свръхактивни мастни жлези,...

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

Професионална козметика с хидратиращо действие
5

Пролетта дойде и няма да ви се налага да чувате думите "студен вятър" поне още шест месеца. Преди да се усетите, ще приберете одеялата и ще извадите банските.

С топлото време на хоризонта, е време да се замислите за вашата кожа, която през зимните месеци има тенденцията да се изсушава и да става по-проблемна.

Сухата кожа може да доведе до различни форми на дискомфорт, включително лющене, зачервяване и сърбеж. В някои случаи може дори да се появят екземи. За щастие, можете да поемете контрол над щетите още преди летния сезон. За целта е най-добре да използвате професионална козметика, с която ще си гарантирате висококачествена грижа и защита.

Ако сте страдали от суха кожа през зимата, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да я съживите.

Хидрататирайте се отвътре навън

Средно, тялото на възрастен се състои от 50-65% вода. Смятате, че това е достатъчно, за да сме хидратирани, но това рядко е така. Вашето тяло изисква допълнителна храна и течност, за да остане хидратирано. Поддържането на нужното ниво на вода в него може да донесе няколко ползи за здравето, включително по-здрава кожа.

Ето няколко начина да поддържате тялото си хидратирано отвътре:

  • Пийте много вода
  • Яжте пресни плодове и зеленчуци
  • Яжте здравословни мазнини
  • Намалете солените и пържени храни
  • Вземайте добавки

Използвайте овлажняващи кремове на базата на масла

Един от начините да се отървете от сухата кожа е да използвате професионална козметика с овлажняващо действие. Има значение обаче видът му, както и кога го използвате, за да бъде ефективен.

Кремовете базирани на масла имат по-голяма сила и са по-ефективни при стимулирането на кожата ви да задържа вода. Независимо от вида му обаче, можете да запушите порите си, ако прекалите с употребата му. Затова трябва да хидратирате в подходящото време, което е
след душ или вана, или след измиване на ръцете или лицето.

Поддържайте достатъчно влажен въздуха в дома си

Чудите се защо чувствате кожата си опъната? Това се дължи на липсата на влага. Зимният студен вятър и сухата вътрешна топлина в дома ви съдържат много малко влага, оставяйки кожата ви суха.

За щастие, не е нужно да чакате лепкавите летни дни, за да получите доза влага. Можете да си купите овлажнител за въздух за вашия дом. Започнете със спалнята, но не пречи да поставяте овлажнителя и в други помещения. Той може да помогне и при запушени синуси, които са типично състояние по време на преходните сезони.

Избягвайте прекомерното къпане

Изглежда малко иронично, че стоенето под душа или във ваната, ще изсуши кожата ви, но това е така. Едновременно с премахването на микробите, къпането отмива естествения себум на кожата ви, който поддържа хидратацията й.

Разбира се, не можете и не трябва да избягвате къпането, но можете да ограничите негативните ефекти върху кожата си, като направите следното:

  • Използвайте топла вода вместо гореща
  • граничете времето за всеки душ или вана (5-10 минути)
  • Избягвайте дезодориращите стикове, антибактериалните сапуни, парфюмните сапуни и продуктите за грижа за кожата, съдържащи алкохол. Вместо това заложете на професионална козметика от Beautyforce.bg, където ще откриете богат асортимент от хидратиращи продукти с доказано отлични качества.

Обличайте се подходящо

Уверете се, че сте с подходящи дрехи, когато излизате навън. Докато започва да се затопля, все още сме уязвими през прохладните, ветровити дни, които могат да намалят нивото на влагата и да доведат до нарушения в тена на кожата. Не забравяйте да си носите сако, за да се защитите от вятъра.

Тези съвети ще ви помогнат да защитите кожата си и ще ви дадът летящ старт за предстоящите топли сезони.