5 съвета за блестяща кожа през есента

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

професионална козметика за суха кожа
5

С настъпването на есента дните стават по-кратки и по-студени и вашата кожа реагира на тази промяна на сезоните. Това е периода, когато и вие трябва да помислите за подмяна на козметичните продукти, която използвате, тъй като грижата за кожата през лятото и есента е много различна. Най-добре е да се насочите към специализирани серии професионална козметика за суха кожа, с които кожата ви ще бъде по-красива, здрава и защитена от променящия се климат.
За да ѝ помогнете и предпазите, ние ви предлагаме да следвате тези 5 прости съвета.

1. Съвет: Подобрете ежедневната грижа на кожата си
Преминаването от летните жеги към по-хладните есенни дни ви гарантира, суха и дехидратирана кожа и за да запазите баланса ѝ вие трябва да ѝ осигурите овлажняване и хидратация по всяко време. Редовното почистване и ексфолиране на кожата ви с подходящата професионална козметика за суха кожа ще помогне за отстраняването на мъртвите клетки, а богатият овлажняващ крем ще запази баланса, хидратацията и тена ѝ.

2. Съвет: Внимание! Слънчеви лъчи
Само защото сменяте сандалите с маратонки, не означава, че можете да пропуснете слънцезащитните продукти в ежедневната грижа за вашата кожа. Слънцето скрито зад облаците е също толкова опасно за нея, колкото и ярката слънчева светлина. Защитавайте кожата си ежедневно, като всяка сутрин прилагате слънцезащитни продукти. А за допълнителна грижа и защита използвайте минерална основа за грим, с включен слънцезащитен фактор.

3. Съвет: Върнете блясъка на кожата си
Хиперпигментацията причинена от слънцето се проявява, когато тялото произвежда твърде много меланин. През есента слънчевите петна стават по-видими, тъй като естествения ви тен избледнява и тези по-тъмни петна стават по-забележими.
Ние ви препоръчваме да добавите към вашата грижа за кожата избелваща маска, която да прилагате веднъж седмично. Благодарение на нея ще се възстанови горният слой на кожата ви, ще се премахне излишния себум и ще се намали пигментацията ѝ.

4. Съвет: Отървете се от недостатъците по кожата ви
Летните месеци са за забавление и повечето от вас ги прекарват на плажа и се чувстват комфортно в своята кожа. Не така обаче стоят нещата за тези, които страдат от акне, те прекарват лятото в притеснения дали лицето им е добре защитено от ярките слънчеви лъчи. Есента е моментът, през който да премахнете петната и белезите, които акнето оставя след себе си. Използвайте по-хладните месеци и направете микро иглена терапия на кожата си. Благодарение на тази неинвазивна процедура белезите от акне по вашата кожа ще бъдат премахнати дълготрайно. След подлагане на подобна процедура специалистите препоръчват употребата на професионална козметика, с която всекидневно да се грижите за кожата си.

5. Съвет: Съхранете здрава и млада кожата си
Лятото е времето за разходки и социални контакти, но всички сме наясно, че вредните лъчи на яркото слънце причиняват стареене и изсушават кожата. Есента е идеално време, през което да подложите вашата кожа на всякакви анти-ейдж процедури, а тя ще ви се отблагодари със свеж и здрав външен вид.

Ако все още не сте открили подходящите козметични продукти за вашата суха кожа, а искате най-добрата грижа, тогава заложете на професионална козметика с доказано високо качество, каквато ще откриете в каталога на Beautyforce.bg на https://beautyforce.bg/тип-кожа/суха-дехидратирана-кожа