Как да намерите най-добрия протеинов хляб за вашата диета

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Протеинов хляб
5

Независимо дали търсите протеинов хляб с ниско съдържание на въглехидрати, нисък гликемичен индекс или дори без глутен, можете да намерите разнообразие от различни видове хляб, които ще се впишат във вашата диета. Въпреки това, ако имате хранителна чувствителност, трябва да прочетете внимателно етикетите, за да сте сигурни, че хлябът, който купувате, не съдържа съставки, към които сте чувствителни.

Ниско съдържание на въглехидрати

Използването на нисковъглехидратен протеинов хляб за тост може да бъде добра идея, ако искате да намалите количеството въглехидрати, които консумирате. Той е пълен с добри мазнини, фибри и протеини, което го прави засищаща храна.

На пазара има много различни видове хляб. Много от тях са с ниско съдържание на въглехидрати, но са пълни със суперхрани. Те включват семена, фибри от акация, кокосово масло и ленено семе. Семената варират по размер и пропорциите често са малко по-различни. Най-хубавото е, че хлябът ще остане свеж за няколко дни.

Протеинов хляб - снимка

Протеиновият хляб е чудесен заместител на обикновения хляб, но е важно да сте сигурни, че използвате правилните съставки. Най-добрият начин да направите това е да следвате указанията, посочени от производителя.

Нисък гликемичен индекс

Изборът на протеинов хляб с нисък гликемичен индекс е добър начин да избегнете скокове в кръвната си захар. Това е така, защото забавя скоростта, с която се абсорбира глюкозата. Това може да намали скока на кръвната ви захар и да предотврати срива на тялото ви.

Когато избирате храна с нисък гликемичен индекс, уверете се, че сте избрали и такава с високо съдържание на фибри. Фибрите могат да забавят скоростта, с която се абсорбира глюкозата, и да ви помогнат да се почувствате по-сити.

Трябва също да търсите хляб, който съдържа пълнозърнести храни. Тези зърна имат по-високо съдържание на фибри от бялото брашно и ще помогнат за намаляване на гликемичния отговор.

Може също да обмислите използването на покълнали зърна. Тези зърна съдържат големи количества фибри и протеини и имат по-нисък гликемичен индекс. Покълването на зърното може също да намали количеството на обичайните алергени в зърната.

Протеинов хляб - предимства

Веган

Независимо дали сте фитнес ентусиаст или просто любител на здравословното хранене, веган протеиновият хляб може да ви помогне да получите повече протеини в диетата си. Освен това е с високо съдържание на фибри, така че няма да почувствате глад толкова бързо. Този хляб също не съдържа холестерол, така че е добър избор за хора, които искат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания.

Можете да използвате всеки растителен протеин на прах, за да направите веган протеинов хляб. Но видът протеин на прах, който избирате, трябва да е висококачествен. Важно е да изберете такъв, който е добър на вкус и с добра текстура. Може също да потърсите такъв, който не съдържа захар или царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза.

Можете да използвате и ленено семе. Тези семена съдържат голямо количество алфа-линоленова киселина, за която е доказано, че намалява риска от сърдечни заболявания. Освен това са богати на манган и мед.

Един от най-предпочитаните варианти в България е протеинов хляб от серията Живена на фирма Симид.