Няколко неща, които е добре да знаете за протеините

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Протеини от muskuli.com
5

Една доста голяма част от хората, които не са много запознати, само при споменаването на думата „протеини” решават, че става дума за някакъв вид хранителна добавка, която се използва във фитнеса и с това приключва интереса им.

Донякъде са прави, тъй като тази добавка наистина се използва от активно спортуващите, но това изобщо не е всичко.
 

Да видим какво представляват протеините и нужно ли е да отхвърляме всякакви видове добавки, само защото смятаме, че са по подразбиране „ вредни”.

Протеините всъщност са едно от най - важните хранителни вещества за нас и се съдържат буквално навсякъде в нашето тяло, като се започне от мускулите и се стигне до кожата ни. Ние приемаме протеини с храната, като приемайки ги, те се разграждат на аминокиселини и по този начин ни осигуряват сила, здраве и енергия.

Тези така важни за нас хранителни вещества са необходими както за спортуващите, така и за останалите от нас - разликата е, че активно спортуващите ги приемат и във вид на хранителни добавки, докато ние, мързеливците си ги набавяме колкото можем с храната си.

 

За какво се използват протеините във фитнеса?

 

Във фитнес залата тези добавки се използват за покачване на мускулна маса или за понижаване на тегло ( това за понижаването на теглото поне дамите го знаят, тъй като в последните години стана много популярна протеиновата диета).

Приемането на протеини при начинаещите фитнес маниаци си е задължително, ако искат да покачат бързо мускулната си маса и да се чувстват добре и бързо възстановени след натоварена тренировка. Най - полезен за начинаещите е суроватъчният протеин, тъй като приема само на доза от него осигурява 25 гр. чист протеин.

Това е само една малка част от полезните свойства на тази хранителна добавка, но ако искате да научите повече подробности, можете да посетите  страницата на muskuli.com, където не само ще намерите подробна информация, но ще откриете хранителни добавки на изключителни цени.