Артикули за лятото от прежди – да или не?

Популярни

Камион за спедиторски услуги

Видове спедиторски услуги

Вероятно сте чували за поне няколко спедиторски...

Българско и турско знаме

Турски думи в българския език

В българския език има много чуждици, които са се възприели от турски, френски, немски, а...

Жена гледа ПВЦ дограма

Как да поръчате PVC дограма?

Изборът на правилния тип пвц...

Климатик Carrier Platinum Plus

Инверторни климатици

При ремонт на инверторен климатик потърсете сертифициран специалист.

Жена в сватбена рокля на брега на морето

Възможно ли е да изберете сватбената рокля на мечтите си

Независимо дали мечтаете за сватбената си рокля от петгодишна възраст и знаете точните...

5

Традиционно, когато се дискутират прежди, си представяме уютни пуловери за студените дни, красиви комплекти от шапки и ръкавици са снежните емоции с децата и различен вид декорация за дома, включително и бебешки одеаля от плетива. Значи ли това обаче, че преждата има място само в есенно-зимния сезон?

Разбира се, че не. И господарите на преждата, тоест големите таланти в този занаят ще ви го кажат със сигурност и значителна категоричност. Всъщност, артикули от прежди могат да се правят и за летния сезон. Какви и как ще разберете в следващите редове.

Има ли специфичен вид прежди, подходящи за лятото?

Да, точно от тук трябва да тръгнем, за да ви убедим, че летните аксесоари и дрехи от прежди са напълно възможни и адекватни. И, не, те няма да ни изпотят. Всъщност, въпросът тук е да намерим подходящите прежди. Ето кои видове препоръчват специалистите за летни продукти:

  • Памучни плътни прежди
  • Ефирни копринени прежди
  • Дебела прежда с летен състав

Какво да изработим от прежда за лятото?

С подходящите прежди можете да си направите декор за дома или градината, а дори и летни дрехи. В тази насока трябва да помислите обаче и кой е любимият ви стил на плетене. В случая специалистите препоръчват плетене в нишка, с шнур или с една кука. Без значение кой е фаворитът за вас, препоръчваме да обмислите следните варианти за чудно лято от прежди:

  • Пазарска чанта от прежда, която толкова ще харесате, че ще започнете да носите и в ежедневието в градска среда, а ако е по-голяма да я използвате и за плажна чанта.
  • Прекрасни 3D покривки за трапезната маса, за градината под голямото дърво със сянка и красива гледка, а дори и за первазите на вашата вила. Тези покривки са великолепни, но за да не изглеждат твърде ретро, избягвайте бялото като нюанс и заложете на ярки топли цветове.
  • Блузи, потници и кроп топове. Ако нишката е дебела и достатъчно „прохладна“, можете да си изплетете и оригинални горни летни дрехи. Те са чудесна опция да изпъкнете сред тълпата, но също така и да покажете завидна техника по плетене. Обратно на предния ни съвет, тук ви препоръчваме бялото. Между другото, плетени рокли в бяло съвсем наскоро бяха истински хит в плажната мода, така че и вие можете да си изработите или закупите от талантлив творец подобен модел.
  • Играчки за деца от прежда. Е, за игри сезон няма. Без значение какво е времето навън, никое бебе няма да откаже още една интересна играчка за гушкане. Ако я изработите от естествени материали, тоест копринена или памучна прежда, ще е удар в десетката, в случай че ще правите подарък на новородено, чиято майка е био и еко настроена.
  • Аксесоари и бижута. Всъщност, противно на очакванията те са модерни през лятото, вместо да ги препоръчват за зимния сезон. Освен това, всички обеци, гривни, брошки и дори колиета от прежди обикновено са в много ярки тонове. Тук експертите наблягат много на лилавото, червеното, розовото, синьото и морско зеленото. С всички тези прекрасни нюанси можете да си сътворите отлични комплекти и сетове от бижута.

Преоткрийте преждата като материал и я направете част от летния си гардероб и морските солени дни без никакви колебания. Плетивата са нещо много оригинално за топлия период през годината и сме сигурни, че с тях ще засенчите конкурентите си, които също създават дрехи и аксесоари ръчна изработка. Само не забравяйте да изберете подходящи летни прежди и да заложите на правилните цветове и не на последно място, на перфектната и любима за вас техника на плетене!

Източник: Pleta