Артикули за лятото от прежди – да или не?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

5

Традиционно, когато се дискутират прежди, си представяме уютни пуловери за студените дни, красиви комплекти от шапки и ръкавици са снежните емоции с децата и различен вид декорация за дома, включително и бебешки одеаля от плетива. Значи ли това обаче, че преждата има място само в есенно-зимния сезон?

Разбира се, че не. И господарите на преждата, тоест големите таланти в този занаят ще ви го кажат със сигурност и значителна категоричност. Всъщност, артикули от прежди могат да се правят и за летния сезон. Какви и как ще разберете в следващите редове.

Има ли специфичен вид прежди, подходящи за лятото?

Да, точно от тук трябва да тръгнем, за да ви убедим, че летните аксесоари и дрехи от прежди са напълно възможни и адекватни. И, не, те няма да ни изпотят. Всъщност, въпросът тук е да намерим подходящите прежди. Ето кои видове препоръчват специалистите за летни продукти:

  • Памучни плътни прежди
  • Ефирни копринени прежди
  • Дебела прежда с летен състав

Какво да изработим от прежда за лятото?

С подходящите прежди можете да си направите декор за дома или градината, а дори и летни дрехи. В тази насока трябва да помислите обаче и кой е любимият ви стил на плетене. В случая специалистите препоръчват плетене в нишка, с шнур или с една кука. Без значение кой е фаворитът за вас, препоръчваме да обмислите следните варианти за чудно лято от прежди:

  • Пазарска чанта от прежда, която толкова ще харесате, че ще започнете да носите и в ежедневието в градска среда, а ако е по-голяма да я използвате и за плажна чанта.
  • Прекрасни 3D покривки за трапезната маса, за градината под голямото дърво със сянка и красива гледка, а дори и за первазите на вашата вила. Тези покривки са великолепни, но за да не изглеждат твърде ретро, избягвайте бялото като нюанс и заложете на ярки топли цветове.
  • Блузи, потници и кроп топове. Ако нишката е дебела и достатъчно „прохладна“, можете да си изплетете и оригинални горни летни дрехи. Те са чудесна опция да изпъкнете сред тълпата, но също така и да покажете завидна техника по плетене. Обратно на предния ни съвет, тук ви препоръчваме бялото. Между другото, плетени рокли в бяло съвсем наскоро бяха истински хит в плажната мода, така че и вие можете да си изработите или закупите от талантлив творец подобен модел.
  • Играчки за деца от прежда. Е, за игри сезон няма. Без значение какво е времето навън, никое бебе няма да откаже още една интересна играчка за гушкане. Ако я изработите от естествени материали, тоест копринена или памучна прежда, ще е удар в десетката, в случай че ще правите подарък на новородено, чиято майка е био и еко настроена.
  • Аксесоари и бижута. Всъщност, противно на очакванията те са модерни през лятото, вместо да ги препоръчват за зимния сезон. Освен това, всички обеци, гривни, брошки и дори колиета от прежди обикновено са в много ярки тонове. Тук експертите наблягат много на лилавото, червеното, розовото, синьото и морско зеленото. С всички тези прекрасни нюанси можете да си сътворите отлични комплекти и сетове от бижута.

Преоткрийте преждата като материал и я направете част от летния си гардероб и морските солени дни без никакви колебания. Плетивата са нещо много оригинално за топлия период през годината и сме сигурни, че с тях ще засенчите конкурентите си, които също създават дрехи и аксесоари ръчна изработка. Само не забравяйте да изберете подходящи летни прежди и да заложите на правилните цветове и не на последно място, на перфектната и любима за вас техника на плетене!

Източник: Pleta