Предпазители и кабели за вашия климатик или топлинна помпа

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Предпазители
2.15

Всяка отоплителна и климатична инсталация трябва да използва защита на предпазители и прекъсвачи, които са специално оразмерени за електрическата инсталация. Това означава, че амперажът и волтажът на електрическата система трябва да са съвместими с предпазителите. Производителите упоменават размерите на предпазителите и кабелите повече от веднъж на самите елементи. Неправилно подбрани кабели и предпазители могат да доведат до повреда в оборудването, а понякога и да по-сериозни проблеми. В този материал ще обсъдим как климатичните системи използват предпазителите  и как да изберете устройствата. Правилата важат в голямата си част и за топлинните помпи.

Предпазителите намират приложения в много различни уреди, които ние използваме всеки ден от живота си. Тяхната цел е да прекратят потока на електричество и дори да изключат веригата, ако притокът стане толкова голям, че може да повреди климатичната или топлинна инсталация. Предпазителите във веригата са много и можете да ги познаете по-различните им цветове.

Смяна на предпазителите

Потребителите, които се справят с неволите по смяната на предпазителите, имат няколко задачи, които да изпълнят. Никога не заменяйте предпазители, които не отговарят на изискванията на веригата. Уредът с различни размери може да се стопи, да предизвика късо съединение. Тази смяна може да ви навлече повече проблеми, отколкото ползи.

Никога не правете заключения само защото предпазителите, които сте закупили, са същия цвят като повредените. В повечето случаи това може и да е успешна тактика, но не искате да разчитате само на късмета си. Различните производители избират различни цветове за своите устройства. Затова извадете книгите с инструкции или добре разгледайте оригиналния предпазител, за да разберете какви са компонентите, на които трябва да отговаря новият. Това е единственият безопасен начин да поправите своята климатична или отоплителна система.

Кабелите трябва да се подберат по подобен начин на предпазителите. Това е сходна операция. Можете да поемете по лесния път, като вземете данните отбелязани от производителите на повърхността на кабела. В случай, че не можете да извлечете данните, можете да помислите за ръководството за употреба. В повечето случаи там са посочени всички параметри, от които можете да избирате.

Видове предпазители

Предпазителите са няколко вида. Те могат да имат ампераж от 15 до 60 ампера. В повечето случаи в системите за климатици и отопление уредите са поставени по двойки. Това е един много важен съвет към потребителите. Добре е да закупят два резервни предпазителя, за да не им се налага да правят второ посещение на магазина за електроника.

Извънредни случаи

В повечето случаи можете лесно да разберете, че предпазителите не работят. Това личи по външния им вид. От една страна, може да са деформирани. Затова незабавно трябва да започнете операцията по смяната им. Потребителите, които чувстват несигурност в ситуацията, трябва да се обърнат към специалисти. Това е единственото възможно решение, ако не знаете какво да правите. Електрическите инсталации, може да са изключително опасни.

Когато ви се наложи да закупите предпазители, можете да го направите онлайн като отидете на vikiwat.com.