Как да почистим след ремонт

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

почистване след ремонт
5

Ремонтът на жилището е винаги много желан, защото се правят основни или частични промени, които да допринесат за повече комфорт и уют на дома. Той несъмнено е свързан с много остатъчни следи и замърсявания, които е просто задължително да бъдат почистени.

Наслоява се прах, подът може да понесе пръски от латекс или боя. Забелязват се остатъци от цимент, фугираща смес или гипс. От всички материали, използвани в ремонта остават някакви, дори и малки следи, а те трябва да бъдат отстранени, за да се постигне желания ефект.

Като за начало е добре да се погрижите за мебелите. Правете ремонта стая по стая, а не едновременно, за да можете да преместите мебелите от едната в другата. Така няма да ви пречат и ще ги предпазите максимално много.

Тези, които са трудно подвижни, ги покрийте много добре с найлон. Това се отнася и за пода. По този начин вероятността да попадне прах и мръсотия по фугите на настилката се намалява и в същото време го предпазвате от различни пръски от материалите за ремонта.

Дограмата по прозорците можете да предпазите като я облепите с хартиено тиксо и това със сигурност ще ги предпази от боята.

Дори и да сте взели тези предпазни мерки е възможно да попаднат остатъци от латекс по пода. Когато засъхне, той става труден за отстраняване и ще ви се наложи по механичен път да го премахнете.

Съобразете се с вида на подовата си настилка. Ако тя е склонна да се надрасква, то не използвайте абразивни препарати и задължително с меката част на гъбата внимателно отстранете петното.

Препарат на киселинна основа можете да използвате при твърди настилки и то ако го позволява. В противен случай рискувате да нараните повърхността. За този вид подове можете да използвате и по-абразивни препарати, които да ви помогнат.

Всички сме запознати с досадните остатъци от гипс, които се замазват и се отстраняват много трудно. За да се справите с тяхното почистване е нужно първо много внимателно да премахнете този фин прах.

Може да се наложи до няколко пъти да изметете помещението или да го минете с прахосмукачка. Чак след това използвайте препарат на киселинна основа. Той добре се справя с тези следи от гипс или фугираща смес.

Тук отново трябва да се съобразите с вида на подовата настилка и дали е подходящо използването на такъв препарат. Ако не е, можете с чиста вода да измиете пода, но може да ви се наложи да повторите процедурата няколко пъти.

Ако желаете да се обърнете към фирма, която да се погрижи за почистването след ремонта в дома Ви, изберете Силвен 7 ЕООД