Изхвърляне на стари дрехи или нов живот за тях

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Изхвърляне на стари дрехи
5

Омръзнало ли ви е когато отваряте вратата на гардероба от там да падат купища дрехи. Ако имате много такива, които вече пореден сезон не сте обличали, то може да помислите за изхвърляне на стари дрехи от апартамент в София.

Имате право и да ги задържите. От тях могат да станат нови чудесни дрехи или да намерят приложения за редица полезни дейности в дома.

Има и още един вариант да съберете на купчини и да разпределите – за изхвърляне, за обновяване, за дарение или за други полезни неща в дома. В последния случай може да ги използвате за почистване на прах, подсушаване на чинии или плочки в банята, може дори да претапицирате с тях някои други стари неща в дома. От вас зависи по какъв начин ще им дадете нов живот.

Така например ако нещо е излязло от мода може да помислите да го оптимизирате в по-актуално за сезона.

Всъщност замисляли ли сте се как известните модни дизайнери създават дрехи и от къде черпят идеите си.

Нека вземем под внимание една стара обикновен тениска, рокля с отворен гръб, модел с класическо деколте.

Лятото е идеалното време да импровизирате. Отворете гардероба и вижте кое старо може да стане нова дреха.

Обикновена тениска може да се превърне в женствена дреха, ако използвате ножица и малко конци.

Модел сърце – върху лист хартия може да нарисувате половинка от сърце. След това да го изрежете и да използвате за шаблон, който да поставите върху избраната стара тениска (прави се на опаката страна на дрехата). Оставете около 1 см. разстояние, което да ползвате за съшиване. По вътрешната страна нарисувайте линии, разположени на еднакво разстояние и внимателно с помощта на ножица направете прорези. Вече сте готви и вместо една стара дреха имате една нова и модерна блузка за лятото.

Модел панделки – изрежете ръкавите и яката, сгънете, така че страничните ръбове да се припокриват. На гърба на тениската направете успоредни прорези хоризонтално като оставите между тях разстояния от по 8 см. Получените в средата ивици може да завържете с лентичка или копнеж, може да използвате панделка в контрастен цвят. Ефектът ще е неописуем.

Модел плитка – за целта изрежете ръкавите на тениската, до самото огърле. Изрежете и част от гърба, след което я разделете на три равни части. С тях може да изплетете плитка и да я зашиете около врата. Вече имате модерна и интересна тениска, с която може с високо вдигната глава да се явите където пожелаете, при това да сте сигурни, че друга няма да я притежава.

Бъдете в крак с модните тенденции и се спрете на някои от трите дадени примера. С тях може да оптимизирате голяма част от гардероба, а с опита и направата им може да получите и много свои идеи.