Какви са ползите от използването на порцеланови чинии?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

ежедневни чинии от порцелан
5

Порцелановите съдове са с нас от векове. Той се е доказал като добър материал, от който се изработват лесно порцеланови чинии, купички и изобщо всякакъв вид посуда. Порцеланът е вид керамика, която преди се е изработвала в далечния Китай. Днес обаче, порцелан се прави в целия свят от различни производители, можете да разгледате разнообразни модели порцеланови чинии Anmar. Китайският порцелан продължава да е високо ценен и немалка част от него се купува за декоративни и колекционерски цели. Колкото по-фин е порцеланът, толкова по-скъп е комплектът чинии, изработен от него.

Свойствата на порцелана като здравина, еластичност, пропускливост и полупрозрачност са го направили много желан избор от домакините по цял свят. Всичките му качества оправдават по-високата му цена и благодарение на това, той е станал така популярен навсякъде. Нека да видим, кои са все пак причините за тази популярност.

Порцелановите чинии са устойчиви на топлина

Порцеланът е отличен и много практичен материал. Лесно можете да поставите порцеланова чиния в микровълновата и нейната цялост няма да се наруши по никакъв начин. Този материал разпределя топлината равномерно. Това е така, защото още при създаването на една чиния или купичка от порцелан, тя се изпича на много висока температура. Освен в микровълнова можете да поставите порцеланова чиния съвсем спокойно и във фризера.

Порцеланът е издръжлив

Няма как да не отбележим, че порцеланът е изключително издръжлив материал. Макар да изглежда крехък на външен вид, той е един от най-здравите материали, които се използват за изработка на чинии, чаши и купи. И за това негово свойство, основната причина е високата температура, на която се изпича посудата.

Незалепващо покритие

Който не е мил чинии, той не знае, колко е досадно да търкаш храна, която е залепнала по повърхността на чинията. При порцелановите чинии това не е реална заплаха, защото при тях храната залепва изключително трудно. Материалът е с фина и гладка текстура, която малко напомня за повърхността на стъклото. Тази гладка повърхност осигурява лесното почистване. На практика, миейки тези чинии няма да ви е необходимо нищо друго освен веро и вода.

Разнообразието на порцелановите комплекти чинии

Ако искате да имате нетрадиционни чинии като дизайн и форма, то със сигурност трябва да заложите на порцелан. От него се изработват комплекти чинии на практика във всички цветове. Така можете да имате различна посуда за всеки отделен празник или събитие. Напълно спокойно можете да експериментирате и да се заиграете с украсата на масата, към която чиниите и чашите да допринесат значително.

красив фин порцелан

Чудесен избор за ежедневието

Ако искате да вложите парите си в комплект порцеланови чинии, които да ви служат добре всеки ден, то тогава опциите ви са наистина десетки. Порцеланът ви позволява да получите добра възвръщаемост за сумата, която ще платите. Тези чинии ще ги използвате дълго време. Нещо повече, ако случайно счупите една или две чинии от комплекта, можете да закупите само една-две бройки без да е необходимо да подменяте целия комплект.

Историческите причини

Преди години, да притежаваш порцеланов комплект чинии е било символ на аристокрация и само най-богатите и най-знатните са можели да се насладят на този лукс. Днес обаче, има порцеланови комплекти на най-различни цени - от ниски до високи. Цената се определя от това колко е фин порцелана и какви са цветовете, заложени в дизайна. Въпреки това, дори най-скъпият порцелан е по-достъпен сравнен с онзи в миналото. Това се дължи на широкото производство, лесните канали за дистрибуция и не на последно място, многото фирми, които са се специализирали в производството на качествен материал.

За заключение

Ако трябва да обзавеждате кухнята си и се чудите на какво да заложите, нашият съвет е да се спрете на порцеланови чинии и купички. Може да изберете един основен цвят, който да използвате за ежедневието и да добавите акцентни бройки, които да ви дават разнообразието, което ви е необходимо по празници.

Предоставено от: Anmar.bg