Криотерапия – замразяващата младост

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

подмладаяваща козметика
5

Криотерапията е метод за физиотерапевтично въздействие върху тъканите на тялото, а именно върху външния рецепторен слой на кожата. За разлика от лазерна апаратура enlighten, в този случай се използва течен азот при температура - 195 ° С. Охлаждането на тъканите се извършва преди фазата на замръзване или не по-малки от - 5-10 ° C.

Странно, но такива температури не действат деструктивно върху тъканите, а напротив - водят до силно раздразнение на нервната система, което има имуностимулиращ ефект, оказват положително влияние върху ендокринната и кръвоносна система.

Реално се използват два вида процедури: обща и местна криотерапия, криомасаж, частна криотерапия. Въпреки че тези видове се отнасят към един и същ метод, принципът на тяхното действие се различава един от друг.

Кой се нуждае от криотерапия и защо

Криотерапията в козметиката е една от незаменимите процедури, поради ефективността си. Тя е обещаващ метод не само за подмладяване, но и за лечение на много кожни проблеми. Действието на студа причинява свиване на съдовете, последвано от постоянно разширение, което увеличава притока на кръв и доставката на тъкани с необходимите хранителни вещества и кислород.

Кожата бива по-еластична, мускулите на лицето са енергизирани, а това предотвратява появата на бръчките и подобрява цвета. Една част от проблемите се решават с помощта на криотерапия: премахване на папиломи, брадавици, следи от акне, белези, пигментация, акне и др. Ето защо криотерапията на лицето остава най-популярният и ефективен метод в козметиката - тя позволява да се отървете от кожни проблеми и да подобрите тонуса и еластичността.

Криотерапията на лицето е локален метод, използван главно под формата на криомасаж. Самият масажен ефект има общ стимулиращ, противовъзпалителен и аналгетичен ефект върху кожата на лицето. Вторият ефективен метод, приложим за лечение на проблемните области на лицето е криоелектрофорезата. Същността на метода е въвеждане замразеният лек под кожата под действието на ток.

Процедурата се провежда с два електрода, единият от които съдържа активни вещества. Цялата процедура се извършва за не повече от 20 минути, плюс абсолютната безболезност и удобно състояние на пациента по време и след процедурата.

Какво означава криотерапия?

Тази процедура използва течен азот. Той е лесен за употреба, не е токсичен, няма опасност от експлозия, съхранява се в резервоари с различни големини. Течният азот се използва за подобряване на кръвообращението и за унищожаване на нежеланите елементи (неоплазми). Следователно, времето на експозиция се различава. В първия случай няма да е повече от 15 секунди, за унищожаване е необходимо да се увеличи времето до 30 секунди, като се приложи лек натиск върху мястото на обработка. Преди замразяване районът се обеззаразява и замразяването се извършва с помощта на апликатори под формата на дървена пръчка с памучен тампон на края или със специални от различни размери.

Когато се използва течен азот, се наблюдават следните ефекти: Локалният метаболизъм се забавя в тъканите; Тъканите консумират по-малко кислород и хранителни вещества; Намалява контрактивността на мускулните влакна; Повишава се вискозитетът на фугата.