Как да откриете най-подходящите плочки за баня в Стара Загора

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

Баня в Стара Загора
5

Предстои Ви ремонт на банята? Чудите се какви плочки да изберете? Вероятно искате те да са издръжливи, лесни за поддръжка и разбира се красиви. Все пак с тях домът Ви ще придобие уникален вид. Въпреки че броят на опциите е огромен, за това заедно с експертите в търговията с качествени плочки за бяна в Стара Загора от Баня Лукс сме Ви подготвили кратко ръководство с 5-те най-добри решения при избора на обзавеждане за баня, които ще отговорят на Вашите вкусове и изисквания, както и интересни идеи за подреждането им.

1. Бели плочки + разчупена структура или нежни пастелни цветове

Бялата плочка е може би най-популярното решение за банята. Защо? Белият цвят осветява интериора. Той дава усещане за ред и лекота. В комбинация с лъскава повърхност, се получават огледални отражения, които визуално разширяват помещението. Белите плочки за баня в Стара Загора могат да бъдат намерени лесно, защото винаги са били и вероятно ще бъдат един от най-често избраните цветове.

Какво да направите, за да не бъде бялата баня визуално монотонна?

Можете да обмислите разчупването на дизайна със структурни орнаменти в същия цвят. Друг начин е да се въведе деликатен пастелен акцент в него, с който да се отдели една стена или зона (зад ваната или душа например).

Струва си да си поиграете с бели плочки, структури и пастелни цветове в банята. Бялото е вечно, а в съчетание с умело дозирани пастелни акценти, характерът на помещението ще се промени от чисто хигиеничен и монотонен, в естетически и оригинален.

2. Бяло и черно - силата на контраста

Най-силният възможен контраст - черно-белият- е друга вечно модерна комбинация. Освен това той може да се впише във възможни стилове на интериорен дизайн.

Тук всяко нещо има значение : степента на чистота на бялото и черното, пропорциите на тяхното използване, действието на големи едноцветни плочки или обратното, използването и редуването на малки плочици (като шахматна дъска например), размера на отделните елементи, вида на повърхността (матово, лъскаво, структурно) - всички тези характеристики доказват, че само с два цвята на разположение, можем да създадем интериор с разнообразие от характер и изразяване .

Белите и черни плочки обикновено създават чист, едноцветен интериор. Благодарение на това лесно можете да експериментирате с текстури и структури. Представете си бели стени и под, в комбинация с черна стена с рафтове, огледало в сребърна рамка и големи абажури - прекрасна композиция, от която няма да се отегчите дълго, и която ще издържи без съмнение теста на времето. И ако все пак Ви се прииска промяна, просто сменете допълненията (огледалото, абажурите, шкафовете). Комбинациите с черно и бяло също са лесно октриваеми плочки за баня в Стара Загора.

3. Семпли основни плочки + изразителен цвят за акцент

Друго доказано решение за баня е базирано на съчетанието между ненатрапчиви базови плочки и отличителни елементи. Бялото и всички нюанси на сиво и бежево работят много добре като основа за създаване на интересни интериори, в които атрактивна декорация или ярък цвят излизат на преден план. Силният акцент може да бъде например едноцветно или многоцветно стъкло, или ако обичате честите промени във външния вид на банята, може да е текстил за баня, лампи, огледала, закачалки или картини в рамки. Консултантите в магазините за плочки за баня в Стара Загора могат да Ви дадат идеи в тези насоки.

4. Бели плочки + керамика и естествено дърво

Бяло и дървесно е перфектна комбинация за банята - не е излизала от мода в продължение на много години. Този стил е отличителен за скандинавските страни, но за щастие навлезе и у нас. Гладката белота на плочките подчертава топлия характер на керамичните повърхности, а съчетанието им носи усещане за уют. Предлага се голяма гама от цветове, рисунки и дърво-имитиращи плочки, които могат да бъдат подредени в различни стилове – класически, провансалски, рустикален, ретро, ​​изтънчен шик, еко, модерен и минималистичен.

5. Ясен декоративен мотив и организацията на пространството

Всяка баня е разделена на зони – зоната на тоалетната, зоната на ваната или душа, както и тази на мивката с огледалото, която се използва за козметични процедури. Ако искаме ясно да подчертаем функциите на всяка част от банята, можем да използваме керамични декорации - например  плочки с линейни, геометрични, флористични или абстрактни мотиви. Този лесен трик прави функционалното оформление на банята видимо, а цялото пространство изглежда подредено и създава впечатление за чистота.

РЕЗЮМЕ

Изправени пред дилемата какво да изберете, си струва да се запознаете с най-популярните и доказани решения, които могат успешно да се прехвърлят във Вашия интериор. Но ако все пак имате съмнения, не се колебайте да се консултурате със специалистите в магазините за плочки за баня в Стара Загора на Баня Лукс.