Как да откриете Вашите плочки за баня в Стара Загора

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

Баня с плочки синьо и бяло и морски мотиви
5

Плочките могат да подобрят или загрозят банята, затова е нужно да съблюдавате за някои елементи на дизайна, преди да тръгнете на пазар за плочки за баня в Стара Загора.

Без значение колко добре е проектирана новата Ви баня, изборът на неподходящите плочки може да окаже пагубно влияние върху цялостния й вид и усещане. Добре подбраните плочки за баня обаче могат да превърнат помещението в един от акцентите на къщата. Ако банята Ви изглежда захабена, но все още не сте готови за цялостно обновяване, плочките могат да помогнат за придадаване на нов вид на пространството.

Откриването на подходящите плочки може да Ви отнеме цял работен ден, но резултатът ще си заслужава времето. Освен цвета, други важни аспекти за избор са размерът, формата, материалът и покритието на плочката. Ето още няколко съвета, споделени от специалистите в търговията с плочки за баня в Стара Загора от Баня Лукс, които ще Ви помогнат да стесните избора си:

Размер и форма

Размерът, формата и разположението на Вашата баня ще повлияят и на размера и формата на плочките. Като цяло, колкото по-голямо е помещението, толкова по-големи плочки Ви трябват. и обратно. И все пак няма твърди правила. Всичко се свежда до дизайна, стила и оформлението на пространството. Преди да тръгнете по магазините за плочки за баня в Стара Загора, помислете върху тези аспекти.

СЪВЕТ: Често се смята, че големите плочки в малка баня я правят да изглежда още по-тясна. Това обаче не винаги е така. Големите плочки в малка баня могат да създадат обратен ефект и да направят помещението визуално по-голямо, стига да не се налага повечето от тях да се режат, за да се напаснат. Помислете за повърхностите, на които ще ги лепите - отделните равнини, взаимодействащи помежду си. Откъде ще започват и къде ще свършват плочките? Как ще се срещат? Какъв размер са те и има ли прозорци или ниши, които да се имат предвид? Колко е площта, заета от огледала, шкафове, тоалетна, мивка, кранове и душ?

Тези изчисления ще Ви помогнат да изберете формата и размера на плочките за баня в Стара Загора, които най-добре ще допълнят Вашето пространство.

Пропорции

Ако използвате няколко различни по размер плочки в банята (което често се случва), уверете се, че пропорциите им си пасват. Важно е плочките да се подреждат правилно навсякъде, където ще се срещат.

Например, ако използвате плочка на пода с размер 300 x 300 мм, стенните плочки трябва да бъдат оразмерени в кратно на 300 мм число – 100 мм, 150 мм, 600 мм или 900 мм. Ширината на две подови плочки трябва да е равна на една стенна плочка, така че линиите за фугиране да съвпадат идеално.

Фуги

Говорейки за фугиране, консултантите от магазините за плочки за баня в Стара Загора споделят, че хората са склонни да избират, без да мислят много за това как ще изглеждат поставени и фугирани всички плочки. Въпреки че малките плочки може да Ви допадат много, имайте предвид големият им брой линии за фугиране, които в крайна сметка могат да доведат до непривлекателни резултати.

Мозайките често са изложени в магазините за плочки за баня в Стара Загора без фуги, така че със сигурност ще изглеждат различно във Вашата баня. 

СЪВЕТ: Цветните фуги ще повлияят значително на крайната естетика. Докато контрастните фуги ще подчертаят допълнително формата на плочките и ще създадат усещане за по-натоварена повърхност, фугите в подобен или съвпадащ с този на плочките цвят, ще създадат по-фин вид.

Цвят и покритие

Има много плочки за баня , които изглеждат невероятно сами по себе си, но ако стилът, цветът и покритието им не допълват стила на Вашата баня и обзавеждане, те много бързо ще загубят своята привлекателност.

Естествена светлина

Ако Вашата баня е тъмна, с минимална или никаква естествена светлина, използвайте по-светли плочки - те ще действат отразяващо и ще озарят пространството.

От друга страна, ако в банята Ви навлиза много естествена светлина, особено пряка слънчева, плочките с бляскава повърхност може да са твърде отразяващи и да създават отблясъци. Матовото покритие би било по-добра алтернатива в този случай.

СЪВЕТ: В малки бани опитайте да използвате плочки от един и същи цвят на стената и пода. Това ще помогне да се създаде по-просторно усещане.