Обзавеждане на баня

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

плочките за баня
2.9

Ако е настъпил моментът да обзаведете банята в новото си жилище или да направите ремонт на старата, преди да закупите мебелите трябва да вземете някои основни решения.

 За да ви е по- лесно, най- напред изгответе скица на банята, като отбележите всичките размери. По този начин ще се ориентирате много по- лесно при избора на мебелите, които сте харесали.

 След това идва ред на цветовете. От зависи цялостния вид и хармонията на банята. Изберете тези цветове, които да се съчетават с останалите помещения на вашия дом.

 Ако банята ви е малка, направете всичко възможно тя да изглежда по- просторна. А това се постига именно чрез цветовете, разбира се и от разположениято на белеите. Но ако изберете по- светли и по- топли цветове, тя ще изглежда значително по- голяма.

 Ако правите ремонт на банята си, добре е да обърнете внимание на тръбите. Ако ги подмените, ще бъдете спокойни, че няма да ви се наложи да го правите отново скоро. Защото ако изберете някое по- модерно обзавеждане за баня, то няма да бъде ефективно и в случая старите тръби няма да функционират така добре.

 Идва реда да изберете плочките за баня. За стените задължително ви трябва фаянс, а за пода теракот или гранитогрес. Какви плочки ще изберете за пода зависи най- вече от вашите предпочитания и възможности. Но все пак теракотните плочки са достъпни за всеки, а гранитогресът е много по- дълготраен. 

 Накрая тряба да решите дали искате да имате душ кабина в обзавеждането на банята ви, или вана, а може би искате и двете. Това зависи и от размерите на мокрото помещение. Едновременно с това трябва да изберете и моноблока и така се приключва със задължителните елементи. От там нататък вие вече ст есвободни да допълвате обзавеждането на вашата баня с практични етажерки или шкафчета, подходяща декорация и всичко необходимо за един завършен и уютен вид.