Как да поръчате PVC дограма?

Популярни

Чаша Старбъкс кафе

Страхотни рецепти за Starbucks кафе у дома

Независимо дали сте любители на кафето или не, не може да се отрече, че Starbucks е една от най-...

Поддържан автомобил БМВ

Поддържане на автомобила - наръчник за всеки шофьор

Поддръжката на автомобила може и да не е най-вълнуващото нещо, за което да мислите, но тя е от...

Начини да направите дома си по-енергийно ефективен

Независимо дали планирате да се преместите или в момента живеете в нов дом, има няколко начина...

Момиче с тениска с щампа

Как да подобрим представата за себе си и тялото си

Разработването на силен образ на тялото може да бъде трудна задача, особено ако сте в процес на...

Жена гледа ПВЦ дограма
0

Изборът на правилния тип пвц дограма е жизненоважен за комфортното жилищно пространство. Ако се нуждаете от нови прозорци или врати у дома, вероятно сте чудите от къде да започнете и как да поръчате. В настоящата статия ще ви преведем през целия процес от избора до монтажа.

Предимства на PVC

Ако мислите за обновяване на екстериора на вашия дом, може би се чудите как да поръчате pvc прозорци и врати. Има няколко предимства на тези продукти, включително лесна поддръжка и ниска цена. В допълнение, те също са много сигурни. Изборът на PVC прозорци и врати може да бъде най-рентабилният избор за вашия дом, особено ако искате да постигнете максимална енергийна ефективност, комфорт и тишина. В сравнение с термично счупените алуминиеви или модерни дървени рамки, те често излизат по-евтино.

PVC може да бъде разделен на два основни вида: пластифициран тип и непластифициран вид. Всеки има предимства и недостатъци и е важно да се обмисли целта на всеки, преди да се вземе решение. PVC или поливинилхлоридът е по-гъвкав от UPVC и може да бъде нарязан във всяка форма, която желаете. Липсва обаче топлинната ефективност и издръжливостта, които притежават ПВЦ прозорците и вратите.

Цветова палитра

Когато става въпрос за цвета на вашите нови PVC прозорци и врати, граници няма. Изберете от набор от стандартни и нестандартни цветове, включително метални и дървесни ефекти. Изборът на цвят, който допълва вашия интериор, е добра идея, тъй като ще ви даде повече възможности за съчетаване на новите ви PVC прозорци и врати с останалата част от дома ви.

Основното нещо, което трябва да запомните, когато избирате цвета на вашите PVC прозорци и врати е, че те трябва да съответстват на материалите на вашия дом. Естествените цветове, като кафявото, са успокояващи, докато сивото е класически и вечен вариант. Жълтото е топъл, оптимистичен цвят, който може да озари всеки дом. Няма значение дали ще изберете ярък или фин цвят за рамките на прозорците. Можете също така да изберете тъмни прозорци, които се сливат със стъклото или светли, които създават контраст.

Монтаж

Независимо дали сменяте съществуващ прозорец или планирате да инсталирате нови PVC прозорци и врати, има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да наемете професионалист да ги смени. Първата стъпка при подмяната на прозорците е премахването на старите. За да направите това, покрийте зоната с листове за прах.

С помощта на рулетка измерете ширината и височината на съществуващия прозорец или врата. Не забравяйте да отделите малко допълнително пространство за горната и долната част на съществуващия прозорец или врата, ако стената не е идеално квадратна. Освен това, не забравяйте да използвате подложки, ако отворът не е квадратен, тъй като това ще помогне за предотвратяване на надраскване на рамката на прозореца или вратата. Също така ще помогне да премахнете всички стари PVC дограми.