Ползата от пасивната къща

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

пасивна къща
3.575

Ако се интересувате от новостите в строителството, то несъмнено сте попадали на понятието "пасивна къща". Сигурно повечето от вас знаят, каква е ползата от една такава сграда. Ето защо целта на тази статия е да опише накратко, какво представлява пасивната къща, както и какво може да се получи от нея, за тези, които тепърва се сблъскват с тази проблематика.

Нека да започнем с уточнението, че когато става въпрос за пасивна къща, не следва да се има предвид някаква конкретна постройка. Също така в никакъв случай не бива да се счита, че това е някаква марка. Пасивната къща не е и чисто ново строителство. Това, което тя представлява е един строителен стандарт. Концепцията за пасивната къща е насочена към постигане на енергийна ефективност, както и към икономия. Този строителен стандарт щади природата и ви помага да постигнете уют и комфорт в ежедневието си. 

Една пасивна къща е сграда, която разчита на пасивни източници за задоволяването на болшинството от нуждите си от топлинна енергия. Така например топлината, която живущите и уредите в пасивната къща отделят е пасивен източник на топлинна енергия. Друг такъв пример е слънчевата светлина. Енергийната ефективност в една пасивна къща се постига и благодарение на положената топлоизолация. Поради тази причина водещи изследователи по темата считат, че изискванията на този строителен стандарт могат да бъдат изпълнени и като се направи саниране.

След като стана въпрос за изисквания, то трябва да знаете, че има 5 критерия, на които трябва да отговаря едно жилище, за да може да получи сертификат за пасивна къща. Ако тази проблематика ви е спечелила и желаете да прочетете повече, то тогава тази статия ще ви бъде много полезна: Какво представлява пасивната къща