Как да изберем подходящите парфюми?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

подходящите парфюми
4.3

Когато чуем думата парфюм, обикновено си представяме нещо изискано, модно и естетично. Днес, световната мода, върви ръка за ръка с парфюмерийната индустрия. В магазините всеки човек може да намери богато разнообразие от парфюми, включително на сайта parfiumbg.com.

Рекламата на парфюми в медиите е с много висок процент от всички реклами. Днес парфюмът се счита за неизменен спътник на всяка изискана дама, и на деловия, стилен мъж. Модните парфюми са символ на стандарт и начин на живот. Във всеки парфюмериен магазин купувачът може да се наслади на огромно разнообразие от аромати, и това донякъде е объркващо.

Как да изберем подходящ парфюм? Когато търсим за себе си, за подарък на любим човек или просто когато съветваме някого, винаги изборът на парфюми е труден. Той не се определя само от многото видове парфюми. Днес не е достатъчно, дамата, или кавалерът да носят скъп парфюм. Всички парфюми носят в себе си специфичен и уникален аромат, както и едно изключително послание. Различните парфюми са на основата на различни есенции. Особено популярни са тези с аромати на основата на розово масло, жасмин, амбра, алое, кокос, канела.

Всъщност тайната на много парфюми се състои именно във вълшебната „алхимия”, която се крие зад всеки един аромат, в начина на постигането му. В парфюмерийните лаборатории се водят истински войни за налагане на нови и впечатляващи аромати и есенции. Затова, обикновено специалистите съчетават различни аромати, изпробват комбинации от есенции, за да достигнат да желания  и мечтан резултат.

Днес ароматите на носените парфюми са своеобразна, благоуханна „визитна картичка” за всеки притежател на парфюм. Затова в магазините има консултанти, които могат да ни посъветват и улеснят в избора на подходящ аромат. По-зрелите дами, предпочитат често  по-тежки парфюми, които съчетани с подходящи бижута и тоалет, придават известен аристократизъм.  За по-младите момичета често се препоръчват по-леки, свежи аромати, които сякаш съдържат в себе си полъха на пролетни цветя, или екзотично благоуханно нашепване от далечни , тайнствени страни.

Не е лесен избора и на мъжете. Днес, стилният и делови мъж,  е почти толкова претенциозен в избора на парфюми, колкото и дамите. На пазара има впечатляващо разнообразие и от мъжки парфюми. Като се започне от по-леките, всекидневни аромати тип  „тоалетна вода” и „вода от парфюм”,  и се стигне до по-тежки парфюми.

Носенето на парфюми всъщност е едно удоволствие, което не е просто и лесно. Трябва да се подбере подходящия аромат, за подходящия случай и подходящото облекло. Защото всичко се превръща в едно послание за околните. Добрият познавач, ще знае точната мярка, точната доза при използване на определен аромат, който в никакъв случай не трябва да се натрапва  и да дразни другите хора.

Рецептата за добрите парфюми е в използване на премерено количество, което трябва да привлича, а не да отблъсква.

А мястото, където можете да ги намерите, е parfiumbg.com.