Какъв вид кредит да изберем, когато ни трябват пари на заем?

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Cash machine device
5

Има различни начини да получите пари на заем. Можете да избирате между заеми на вноски, заеми до заплата и револвиращи заеми. Ето няколко различни вида от тези заеми и какво представляват те. Преди да кандидатствате за един от тези заеми, важно е да разберете за какво точно се записвате. След като изберете вида на заема, ще трябва да го върнете. Тази сума обикновено е придружена от допълнителни такси, включително лихви.

Необезпечени заеми

За разлика от обезпечените заеми, необезпечените не изискват материални или договорни гаранции. Въпреки че от кредитополучателите се изисква да имат постоянен доход, те могат да вземат необезпечени заеми, за да изплатят други дългове. Необезпеченият заем също ще им помогне да спестят пари от лихвени проценти, които правят изплащането на дълга много по-лесно. Тези заеми обаче могат да имат отрицателни последици върху кредита на кредитополучателя.

Револвиращи заеми

Револвиращите заеми се предоставят на потребителите за различни цели. Те са подобни на кредитните карти по това, че потребителите са одобрени за фиксирана сума пари, след което могат да теглят от нея. Те могат да направят поредица от плащания през целия срок на заема и след това да продължат да теглят, докато заемът не бъде изплатен. Револвиращите заеми предлагат широка гама от предимства, включително персонализирани условия за плащане и без такси за закъснение. Разработчиците могат да използват револвиращи заеми, за да предложат на потребителите удобна услуга чрез API.

Заеми до заплата

Заемите до заплата са краткосрочни парични заеми, които използват заплатата на кредитополучателя или електронен достъп до неговата банкова сметка. След получаване на заплата, кредитоискателят изплаща заема, или небанковата институция си взема вноската директно от електронната му сметка.

Някои заемодатели също предлагат опция за просрочване на заема или подновяването му, но може да има допълнителни такси. Този заем може да бъде удобен начин за покриване на незабавна нужда от пари. Заемите до заплата могат да бъдат добър избор за спешни случаи, но имайте предвид, че те са скъп вариант.

Заеми на вноски

Ползите от кредитите на вноски са много. Тези заеми предлагат предвидими месечни плащания, които ви позволяват да планирате бюджета за заема и да избегнете закъснели или пропуснати плащания. Освен това можете да избегнете изненади, като не се налага да плащате цялата сума веднага, когато възникнат спешни финансови проблеми. За разлика от заемите до заплата, можете да избегнете високите лихвени проценти и такси, като плащате заема на вноски. Графикът на месечните плащания за заеми на вноски също е по-гъвкав от заемите до заплата, така че е по-лесно да управлявате финансите си.

Изчакване

Когато вземате пари на заем, можете да поискате изчакване. Това ви позволява временно да спрете плащанията си, докато се справяте с финансови затруднения. Имайте предвид, че лихвите продължават да се натрупват върху баланса ви и окончателното ви плащане може да е по-високо от преди. Въпреки това, ако планирате да компенсирате пропуснатите плащания, може да си струва да помислите за отлагане.

Сложна лихва

Ако сте в процес на заемане на пари, може би сте чували за сложна лихва. Сложната лихва е начин да си докарате повече пари. Изчислява се върху целия баланс, включително минали лихви. Въпреки че това е страхотен начин да натрупате богатство, той също може да ви вкара в голяма дупка, ако не го върнете навреме. За щастие, има начини да го избегнете.

Преди да вземете заем, обмислете внимателно всички варианти, и ако трябва, обсъдете най-добрия за вас с финансов консултант.