Какво осветление за кухнята да изберем?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

осветление за кухня
5

Кухнята е стаята, която за различните членове на семейството има различно значение. За едни е функционално помещение, за други е място за релаксация и за чаша вино, а за трети е мястото, където се намира телевизора. При всяко положение обаче, кухнята със сигурност е сърцевината на всеки дом.

Това беше и основната причина да решим да просветлим идеята за това какво осветление за кухня трябва да изберем

Преди време кухнята е била само мястото, където се е приготвяла храната. Благодарение на промяната в навиците, традициите и ценностите, днес това помещение е много повече от това. Заради това и осветлението трябва да е меко и да прегръща мебелите, но и да е пригодено за деликатни кулинарни задачи. Основно трябва да се избягват прекалено ярките светлини. Добра препоръка е, да си изберете такива осветителни тела за кухнята от UltraLight.BG, че да може да регулирате лесно светлината. По този начин, когато храната е сготвена, ще може да се намали количеството светлина и вечерята да се поднесе в по-уютна обстановка. Не трябва да забравяме и че много от кухните са директно свързани с трапезариите и с дневните стаи, така че регулируемата светлина е доста удобна и в този случай.

Осветителните тела могат да са три вида, като и трите да се използват заедно или поотделно. В тези три вида влизат луничките, LED лентите, които се поставят под шкафовете, за да осветяват кухненския плот и  една централна висяща лампа – тип полилей.

Най-добрият избор е LED осветлението или топлите златни тонове.

Луничките са изключително подходящи за места, където не трябва и не искате да пробивате големи отвори. Те излъчват наситена светлина без да имат отблясъци и сенки. Подходящи са за пространството между кухненския плот и мивката. LED лентичките също са много добър избор за места, където осветлението трябва да е по-силно. Особено, когато се нуждаете от директна светлина за да можете да режете продукти и да обработвате храна. Най-широко разпространената практика е да се монтират на долната страна на шкафовете, но така че да не светят директно към хората, а в посока към плота.

Различните видове полилеи носят спокойна и топла светлина, която би могла да превърне трапезата в уютно място. За да може светлината да е максимално балансирана, полилеят не трябва да се окача на повече от 40 инча от масата. По-малко от 40 инча, също не е препоръчително. На тази височина няма да бъде в полезрението на стоящият прав или седнал човек. Важно е тази светлина да е мека и нежна. Можете да намерите, много подходящи за кухненско осветление полилеи в UltraLight.BG, огромното разнообразие от осветителни тела ще ви позволи да експериментирате с визията на вашата кухня.

Ако в кухнята ви имате изложени на показ чаши, чинии или прибори, можете да ги осветите с LED лента.

Това е изпълнимо, само ако имате прозрачни, стъклени врати на шкафовете. Можете да залепите лента на тавана на шкафа, като внимавате да я поставите така, че чашите да не се допират до нея, дори като затворите вратичката. По този начин светлината от лентата ще ги осветява и това ще придаде допълнителен акцент на осветлението на кухнята ви.

Една от най-големите грешки, които можете да допуснете, като снабдявате вашата кухня с осветителни тела, е да сложите прекалено много полилеи на тавана. Светлината е доминира над това, какво ще ни е настроението в дадената стая. Ако прекалим с яркостта е много вероятно да получим главоболие и да ни заболят очите. Същото важи в пълна сила и ако осветителното тяло не ни предоставя достатъчно светлина. Независимо за какво използваме това помещение, осветлението в кухнята е това, което ще я направи уютна.