Избор на парфюм според възрастта на жената

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Оригинални парфюми
5

На всяка възраст в живота си жената остава голям сантименталист. Парфюмът има за цел да подчертае чертата на характера, както и красотата ѝ.

Предвид разнообразието от аромати, рядко се случва жената да остане вярна на един и същ аромат през целия си живот.

Какъв парфюм е подходящ за 20-годишна жена

Току-що излязла от юношеството, двадесет и няколко годишната жена се стреми да се еманципира, като същевременно запазва част от детската си душа. Големите парфюмерийни къщи са разбрали това много добре, като им предлагат постоянно обновявани гурме аромати.

Така "съблазнени" от марките за парфюми и мода, на хилядолетието се предлага цяла гама от ярки обонятелни аспекти в образа на тази красива възраст - от най-игривите до най-изтънчените.
Гурме ухания, истински сладки праскови и поразително естествените парфюми с истински дъх на свобода - открийте мечтания марфюм в онлайн парфюмерия Dolce.bg - https://dolce.bg/ - атрактивни цени и гаранция за качество!

Ако търсите аромат, който да подарите на млада жена със спонтанен характер, отдайте почит на нейната свежест с шепа нежни, свободолюбиви цветя с нейния образ, като Trésor in Love, Repetto или Dior Addict Eau Fraîche.

За по-спортните момичета са характерни ободряващите и искрящи акценти на цитрусови, минерални, растителни или водни композиции. Затова я изненадайте с поразително естествен парфюм с измамно небрежен и ужасно шикозен вид, като например: Eau des Merveilles Bleue на Hermès или Dolce Gabanna Light Blu.

Какви аромати харесва една жена на 30 години?

Когато навлиза в тридесетте си години, младата жена се стреми да изпъкне, както в професионалния, така и в личния си живот. Жадна за обонятелни открития, изборът на парфюм според нейната индивидуалност ще я удовлетвори.

Това е лесно, тъй като марките постоянно преоткриват лицата на днешната жена на тридесет и няколко години.

За 30-годишната жена, която е твърдо решена на градски условия, Chloé, Miss Dior или Mon Paris на Yves Saint Laurent улавят в своите бутилки целия чар на младата парижанка, която се развива в лудостта на "града на светлината".

Деликатен, с прахообразни нотки, Kenzo Flower си представя аромата на мак - крехко цвете, което цъфти както в полята, така и в по-неочакваната среда на пролука между две бетонни плочи. Простото напръскване на този пухкав аромат има дарбата да ви приспива в облак от мекота, толкова поетична, колкото и успокояваща.

Онези, чиито сърца все още се колебаят между гурметата и по-настоятелните женски аромати, ще открият ванилия, възвишено затоплена от скъпоценни дървета в Un bois vanille на Serge Lutens, кристализирана от сол в удивителния Olympea на Paco Rabanne или сгушена в сърцето на шепа цветя: FlowerBomb на Vicktor & Rolph.

И накрая, в по-продължително темпо, Twilly от Hermès разчупва кодовете на цветно-сладките нотки, предназначени за младостта, като се осмелява да използва тубероза. Това бяло цвете, смущаващо и отличително сред всички, разкрива тук безпрецедентно пакостлив аспект в контраст с тонизиращия характер на джинджифила.

Любимите аромати на 40-годишните жени

В златната възраст на живота си 40-годишната жена опознава себе си и възприема своите ценности, като развива все по-голям апетит за автентичност. Тя вече не се влияе от модните тенденции и оставя парфюма си да говори вместо нея.

Четиридесет и няколко годишната жена обича да изследва различните аспекти на своята личност и може да има няколко аромата в своята суета. Някои ще предпочетат да се обгърнат в атмосферата на велика класика, докато други ще се осмелят да се отдадат на почти провокативни акорди.

През уикенда може да бъде видяна да носи изискан цветен парфюм, съставен от благородни есенции, който обича да съчетава с небрежно, но елегантно облекло, изработено от красиви материали.
Роза дьо Май, карамфил, момина сълза, мимоза или букет от бели цветя на дървесна или дори шипрова основа подчертават "добрия стил". Сред любимите й продукти са: Quatre на Boucheron, Acqua Di Parma Rosa Nobile, Idylle или Champs-Elysées на Guerlain, Dior J'adore в абсолютната му версия или Kelly Calèche .

Вечер, обута в обувки на токчета, същата жена се осмелява да използва парфюми с по-плътско излъчване.

Най-новото шипрово чудо, новият Panthère de Cartier, се отличава с това, че възражда кодовете на това обонятелно семейство, твърде често изоставяно от парфюмеристите в полза на сладки, понякога разводнени аромати. Така, едновременно котешки и елегантен, вечен и ужасно съвременен, La Panthère е ехо на светлата и чувствена жена, която вдъхновяваше носовете през 80-те години на миналия век. Начин да си присвоите цялата пламенност на онази епоха, когато красавиците са се осмелявали да бъдат фатални!

Кои аромати се харесват на жените в 50-те и 60-те години

Когато жената навърши 50 или 60 години, тя вече е усъвършенствала естетическите си качества и е склонна да се придържа към един определен аромат.

Но когато се появи желание да се впуснете в търсене на нови аромати, едно е ясно: новите продукти често са предназначени да привлекат по-младите жени.

И все пак днес една жена на 50-60 години е наясно със своя чар и съблазнителна сила.

Никой не си присвоява великите класики така добре, както тя: тези шедьоври, създадени за славата на вечната женственост, когато тенденциите са били за изключителни аромати, а парфюмът се е носел като сублимиран израз на личността.

Жената на 50-60 години все още изпитва безусловна любов към цветните букети, които може да предпочете да бъдат подсилени с алдехиди. 

Това благородство е довело до утвърждаването на вечния : Calèche D'Hermès или Arpège de Lanvin, затворен в мистериозна черна топка, чиято скица изобразява мадам Жана Ланвин, известна още като "чаровницата".

Ако ароматите, излъчвани от цветарските магазини, я уморяват, увийте я в тази сладост! Роза, гардения, лилия, люляк, момина сълза, в самостоятелен цвят или в букет - ето някои от великите имена, които са възвеличавали есенциите:

  • Париж и Rive Gauche на Ив Сен Лоран: единият е абсолютен романтизъм, а другият, по-остър и оцветен в зелено, олицетворява еманципацията и свободата;
  • Trésor от Lancôme и J'adore от Dior: сияйни и кадифени букети;
  • L'Air du Temps от Nina Ricci: кремообразен, пикантен цветен аромат с преобладаващ карамфил, с два прегърнати гълъба на флакона, символизиращи романтичното послание на един изключителен аромат.