Подобрете онлайн присъствието на бизнеса ви

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Икона на фейсбук за онлайн присъствие
5

Знаете ли че 97% от потребителите първо правят онлайн проучване преди да вземат решение да използват услуга или да закупят продукт. Сегашните технологии и дигитализираният свят налагат добро позициониране в онлайн пространството.

Неоспорим факт е, че развитието на новите технологии и масово достъпният интернет променят ежедневно всички аспекти на нашия живот. Това, разбира се, се отразява и на бизнеса. Онлайн пространството открива множество възможности за развитието му.

Какво е онлайн присъствие?

Цялата активност и материалите за бизнес или бранд, които присъстват в интернет се смятат към онлайн присъствието. Това включва профилите в социалните мрежи, уеб сайтове, блогове, както и съдържание, създадено от и за съответния бизнес или услуги.

Всичко, върху което имате контрол в онлайн пространството се класифицира като вашето лично онлайн присъствие. Това включва акаунтите и съдържанието в тях. За много бизнеси това е най-важното, но ви уверяваме, че не е единственото, което да имате предвид.

От голямо значение е и това какъв е имиджът ви, изграден в мрежата и какво говорят другите за вас. Тук се включват онлайн ревюта, коментари под публикации в социалните мрежи, блог постове, коментари и теми във форуми и други. Другите, като в случая включваме освен потребители и клиенти, също и бизнес конкуренти, могат да окажат огромно влияние над присъствието на бизнеса ви.

Доброто онлайн присъствие ще ви помогне да достигнете до повече нови клиенти и ще изгради доверие в потенциалните потребители. Не само това, но и ще бъде и също толкова ефективно, колкото маркетингът и брандингът. Не на последно място ще получите обратна връзка под формата на ревюта и коментари.

Начини за подобряване на онлайн присъствието

В днешно време мнозинството от потребителите се консултират с интернет и извършват проучвания с помощта на търсачките преди да направят покупка. Това важи и за офлайн продажбите и е добър пример защо силното онлайн присъствие може да бъде толкова необходимо за бизнеса. Без значение какъв вид бизнес имате, важно е да бъдете лесно намирани онлайн и да предлагате много полезна информация, за да покажете своя авторитет по темата.

Преди да направите, каквито и да е промени, добре е да помислите и да изследвате текущото присъствие. Най-добрият начин да направите това е като се поставите на мястото на своите клиенти.

Често обаче е трудно сами да се справите с популяризирането на своя бранд или бизнес. Ако нямате необходимите знания, ви съветваме да се консултирате с дигитална агенция, като те могат да ви бъдат полезни в изготвянето на цялостен план, който да подобри онлайн присъствието ви, и следователно продажбите ви. Ето и някои услуги, които ще бъдат полезни на бизнеса:

  • SEO оптимизация – това е процес, който включва различни стратегии и тактики, които ще променят позициите на вашия уеб сайт в търсачките. Оптимизацията за търсачки (SEO) включва използването на ключови думи и подходящо съдържание, за да издигнете сайта си по-високо в класацията за определени думи за търсене. Това е един от най-ефективните методи да подобрите онлайн присъствието, тъй като позицията ви в търсачките има голямо влияние върху начина, по който потребителите попадат на вашия сайт.
  • Маркетингът в социалните мрежи e един изключително мощен инструмент за бизнеса. Социалните мрежи са една неотлъчна част от ежедневието ни. Добрият маркетинг ще донесе забележителен успех на бизнеса, като ще стимулира потенциални клиенти и продажби.
  • Google Ads e друг ефективен метод за популяризиране на бизнеса. Това маркетингово чудо прави революция в рекламния интернет свят с плащането на клик (PPC). Като по този начин е лесно за всеки собственик да контролира бюджета. Разбира се, препоръчително е да оставите това на специалисти в областта, тъй като изборът на правилните ключови думи, всъщност е от най-голямо значение.

Това са малко от похватите, от които ще има значим ефект върху онлайн присъствието. Консултирайте се с професионалисти в областта, които да направят анализ на качеството на съдържанието, което публикувате и да направят цялостен план за по-добро развитие на бизнеса и повишаване на продажбите.