Разочарованието води до онкологични заболявания

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

0

Знаете ли, че отрицателните емоции водят до израждане на клетките. Те стават автономни, отделят се от себеподобните, започват да „пеят” със свой тон, стават агресивни и стават причина за повечето онкологични заболявания. Повечето онкологични заболявания стават от емоционална дисхармония и нарушен психичен баланс. Тази дисхармония би могла да е от някакво негативно състояние – разочарование, гняв, афект, недоволство, яд, чувство за вина , чувство за малоценност, злопаметност, страх от смърт и други фобии.

 

Има хипотетични допускания, че в основата на доста онкологични заболявания стоят негативни психични преживявания. Психиката влияе върху нервната система, тя пък на ендокринната и имунната система, в резултат на което се срива имунната система и на лице е рак на някой орган или тумор.

 

Как може да се неутрализира причината за онкологични заболявания - http://www.ecocenterlotos.com/onkologichni-zabolyavaniya.html, ако приемем, че тя е психическа? Направлението, наречено „биологично препрограмиране” залага на връщането към огнището на негативната емоция чрез разказ. Водещият разпитва болния с насочващи въпроси и бавно пациентът се връща към онзи епизод, случка или преживяване, които са отключили онкологичното заболяване. Да се изговори тази ситуация обаче не означава, че човек веднага ще оздравее. Нужно е да осъзнае какво му се е случило в онзи минал момент и как е реагирал на това. И не е само това, потърпевшият е добре да се опита да си спомни каква е била емоционалната му реакция към този епизод от живота му, как се е чувствал. Точно даденото усещане е подсъзнателният мотор, който отключва онкологични заболявания. Ако умело стигнете и формулирате точно това усещане, може и да са избавите от онкологичните заболявания. Затова „пътуването” назад в живота ви или дори до майчината утроба и осъзнаване на вашата собствена реакция в онзи далечен момент спрямо нещо, което ви е „шокирало”, помага да се премахне старата програма от мозъка и по този начин ще изчезне и самото заболяване, свързано с тази програма.

 

Вреден ли е стресът и може ли и той да предизвика онкологични заболявания? Ако съдим по това, че стресът, изразяващ се в тревожност, притеснителност, повишена раздразнителност, липса на концентрация и желание за работа, сънливост също, „съсипват” имунната система, можем да предположим, че продължителното „пребиваване” в такова състояние и подсъзнателни наслоявания на предишни „стресови” моменти могат  да провокират онкологични заболявания.

 

Как да противостоим на такива психични състояния? Някои школи, занимаващи се с алтернативна медицина, препоръчват ярко предизвикване на позитивни емоции и смехотерапия. Както и визуализация на даденото онкологично заболяване и силна концентрация върху мисловното му премахване. Това не винаги „сработва”, но поне може да се опита, вместо това, пациентите с онкологичните заболявания да изпаднат в състояния на самосъжаление и паника.