За да сте здрави и щастливи приемайте хранителни добавки богати на Омега 3

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Омега 3 мастни киселини
5

В днешното забързано време много рядко ни остава време да сготвим нещо вкусно и полезно за любимите си хора и себе си. Питателна храна, която да зарежда организма ни с незаменимите витамини, минерали и микроелементи, които да гарантират здраве и енергия през целия ден, натоварен с множество задачи.

Тялото много често реагира в резултат на небрежността ни по отношение на храната,  с болестни симптоми, а понякога дори завършва с болести. Ясно ни е какви са препоръките на лекари, диетолози и фармацевти за здравословния начин на живот – умерена и питателна диета, леки до средни тренировки за тонус и здраве. И най-важното – да  избягваме стреса.

Докато наблюдаваме себе си и своето тяло виждаме симптомите на непълноценното и небрежно бързо хранене на крак със сандвичи и снакс. Суха кожа, чупливи нокти и коса, хроничен запек, депресивни състояния, повишено кръвно налягане, болки в ставите са само една част от признаците на недостиг на Омега 3 в организма.. Незаменимите добавки Омега 3 могат да ви помогнат да се преборите с проблемите си. Поръчайте сега Омега 3 есенциални мастни киселини от Alimento. В онлайн магазина ще откриете най-добрите продукти, които са специално подбрани за вашето здраве.

Ако се питате какво всъщност преставляват Омега 3 есенциални мастни киселини - това са Алфа-линоленова киселина, екосапентанова киселина и докосахексаенова киселина. Есенциалните мастни киселини не се синтезират в човешкия организъм. Затова е необходимо те да се набавят от храната или да се взимат под формата на хранителна добавка.

Важните за тялото Омега 3 есенциални мастни киселини имат много важна роля за функционирането на човешкото тяло – отговорни са за добрия метаболизъм. Омега 3 мастните киселини се числят към здравословните мазнини.

Срещат се в някои от храните, с сме свикнали. Омега 3 се съдържат в рибата, градинския чай, асаи, във водораслите, лененото масло, тученицата, маслото от рапица, спанака и орехите, както и в още други.

Снабдяването на тялото с Омега 3 есенциални мастни киселини в достатъчни колечества чрез храната, обаче не винаги е възможно. Често се срещат хора, не обичат  риба например. Получаването на тези безценни мастни киселини се усложнява и начина ни на живот - често избираме бързата храна.

На  помощ идват хранителните добавки от сайта на Alimento, в него ще откриете добавки богати на Омега 3 мастни киселини. Има ги като капсули и течни.

Ако взимате редовно и по предписание Омега 3 ще помогнете на организма да се отърве от високото кръвно налягане, ще разредите кръвта си и ще нормализирате метаболизма.