Мокасини и слипони - лято 2016

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Мокасини-и-слипони-лято-2016
5

При модерните обувки има тенденция за летния сезон, която прави някои корекции в обичайния стил за летния сезон на 2016 -та година. Днес на мода са така наречените slipons и мокасините. Именно тези видове обувки се срещат много често в колекциите на водещите дизайнери и световноизвестни модни къщи те практически могат да заместят обичайните сандали, балетни обувки и джапанки. Всичко това разбира се не е никак случайно. Преди да се разпрострем върху тези два вида обувки нека ви обясня какво представляват slipons. Това е спортна обувка, която донякъде напомня на еспадрилите и донякъде на малките кецове. Те са без връзки и са изработени през 1977-ма година с идеята да бъдат използвани от сърфисти. Впоследствие се налагат на пазара. В България обикновено минават към групата на кецовете, но в действителност нямат нищо общо с тях.

Както беше отбелязано по-горе, най-големите хитове на това лято са колоритните и модерни слипони и мокасини. Тези видове обувки ги обичат не само водещите дизайнери, но и обикновените купувачи - те са много леки, удобни и перфектно се комбинира с почти всички дрехи. Те изглеждат хармонично както с къси панталони и поли, така и с големи рокли и разкъсани дънки.

Слипоните са много популярни обувки в този сезон. Те приличат на полузакрити кецове върху плоска подметка, с малки "езичета" на сгъвките, които се растягат. За разлика от кецовете в класическия смисъл, слипоните връзки и катарами, но лесно се обуват и свалят. Те са идеални за всякакви рокли и панталони, независимо от това какъв вид са.

 

Мокасините са много популярни както сред мъжете така и сред жените. Обикновено мокасини са изработени от мека кожа, но основната характеристика е наличието на външен шев. Доста често на модните подиуми мокасините са украсени с ресни, изискани перли и дантели. Мокасини са унисекс обувки. Предназначени са както за мъже така и за жени. Те перфектно се съчетават с дънки, панталони, поли, рокли, къси панталони и други дрехи за ежедневният стил. Единственото ограничение е- не комбинираайте мокасините със спортен стил на облеклото, тъй като те имат известна нотка на класика в такива случай използвайте слипоните.