Обеците в бижутерията Сваровски

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Обеци Сваровски
5

Обеците са считани за най-популярния накит в света. Носят се и от жени, и от мъже, но във всяка култура имат различни вариации и разновидности. В нашата западна култура обеците са по-често носени от жените, но и тук не липсват множество изключения. Казано на кратко, те са унисекс бижу, което се възприема еднакво добре от всички хора. Разбира се, има си и своите особености. Това което обединява обеците като бижу и е общо за всички култури е фактът, че те служат за подсилване на външната или казано с други думи физическата красота на притежателя.

От какво се изработват обеците и какви модели се търсят най-много?

Днес най-търсени са обеците от различни ценни благородни метали като злато, сребро и платина. Интересно е, че на практика почти не съществуват обеци без никаква метална част, пък било то и само за изработка на закопчалката. Действително има модели, при които основната роля се играе от кристали, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Но така или иначе, най-популярни си остават моделите обеци от злато и сребро, както и от платина.

В какъв ценови диапазон се движат обеците?

Обеците могат да са съвсем обикновени и ежедневни, но могат да бъдат и изключително официални и съответно скъпо струващи. Можете да откриете например миниатюрни обеци от злато за около 30 лева, но можете да попаднете и на такива които струват 4 - 5 хиляди и дори повече и са декорирани с диаманти или изумруди. В масовия случай за едни средно скъпи и качествени обеци от злато е добре да разполагате с около 300 лева за да имате все пак избор.

Кои златни обеци са по-скъпи?

От златните обеци по-скъпи са моделите, които са изработени от бяло злато, защото съдържат скъпи метали какъвто е паладият. Цената може да се завиши и от това, че бижуто е по-висок карат например 18 и по рядко 22 карата, а не 14 както е в стандартния случай. На цената на обеците може да повлияе и наличието на по-скъпи камъни.

А обеците от сребро?

Те определено са един от класическите варианти за всеки, който се придържа към традицията. Сред тях се отличават моделите обеци на Сваровски, които винаги изненадват с блясък и стилен дизайн.