Нива на владеене на немски език

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

владеене на немски език
5

Изучаването на немски език е не лека задача. Различни хора го изучават ежедневно с различна цел. За да придобиете необходимата за вашата цел квалификация е необходимо да покриете определени изсквания и да получте сертификат, който удостоверява, че владеете езика на определено ниво.

Нивата на владеене на немски език са регламентирани, според общовалидната европейска езикова рамка, като подготовката по изучаване на езика можете да извършите самостоятелно, след което да положите изпит, с цел получаване на ценз за конкретното ниво. Нивата, определени от езиковата рамка са общо 6 на брой, като тяхното покриване определя способността ви да ползвате езика с определена цел.
Нивата за начинаещи са: А1 и А2, като те позволяват елементарно използване на езика. Това са случаите, в които изучаващият немски, може да разбира определени прости думи и фрази, използвани в ежедневието.

Нивата В1и В2 дават възможност за самостоятелно ползване на езика, като същевременно позволяват свободно общуване на теми, свързани с вашите интереси. Освен това, показват способността  да се разбира основното съдържание в един сложен текст или да се дискутират професионални теми в конкретната специалност.

С1 и С2 са нивата на компетентно използване на езика. Тези, които покриват тези нива нямат затруднения да комуникират във всяка ситуция, както и да долават смисловите нюанси във всяко изречение, дори когато са изложени на някой от местните диалекти.

Полагайки успешно изпит за определяне нивото на вашите езикови възможности, вие получавате неограничена свобода и предимство да кандидатствате за постове, съответстващи на вашата компетентност във всяка немско говоряща страна.