Най-забавните начини за събуждане

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

начини за събуждане
5

Едва ли има човек, който сутрин да се събужда безпролемно. Раздялата с възглавницата е толкова трудна, но будилникът явно не разбира това, или пък ревнува, и безсрамно започва да звъни, с единствената цел да привлече вниманието Ви. Искате или не, ще трябва и тази сутрин да преживеете тежката раздяла.

Какво правите, след като успеете да се вдигнете от леглото? Някои хора, най-напред вземат чаша с кафе, дори преди да се измият. Други пък, предпочитат първо да се освежат с измиване, и едва тогава да поемат сутрешната доза кафе. Знаете обаче, че кафето, освен освежаващо и събуждащо, има и не до там полезни влияния върху организма Ви. А хора с обределени здравословни проблеми пък, въобще и не трябва да си помислят за него. И въпреки това, сигурно няма човек, чиято първа целувка сутрин, да не е с чашата кафе. Но често, кафето не е достатъчно, за да се събудим изцяло.

Колкото и странно да звучи, ако Вашата сънливост сутрин не е от тежката артилерия, може да си помогнете, като хванете кичур от косата си, и се оскубете. Повторете това няколко пъти, и ще се почувствате по-добре. Ако обаче адски много Ви се спи, това упражнение няма да Ви събуди.

Ако харесвате забавните начини за събуждане, със сигурност трябва да разгледате нестандартните ни предложения за будилници.

Друг начин за освежаване и събуждане сутрин, е да измиете лицето си,вместо с топла, със студена вода. И ако пък след това излезете за няколко минути навън, ефектът ще е още по-голям. Ни бива обаче да прекалявате, защото в противен случай, може да изглеждате така, сякаш през Вас е минал валяк.

Не стойте в много топло помещение. Ако зимата климатикът Ви работи без прекъсване, вместо в стаята, излезте на балкона, за да изпиете кафето си. Хладният въздух ще Ви подейства разсънващо.

И ако дозата кафе сутринта не Ви е била достатъчна, за да се събудите максимално, изяжте резен лимон. Киселият вкус на този плод действа много освежаващо. Друг вариант е да сдъвчете най-лютивата дъвка или бонбон, който Ви е под ръка.