6 често срещани грешки, които новаците допускат при ползване на наргиле

Популярни

Сравнете бързи онлайн кредити и намерете най-добрата оферта

В динамичния свят, в който живеем, понякога се случва да се нуждаем от бързи средства, за да...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

наргиле за пушене
5

Всеки, който тепърва открива наргилето, допуска грешки при използването му. Част от процеса за оптималното приготвяне и извличането на максимум наслада от пушенето е доста сложен и има неговите си особености. Ако и вие тепърва прохождате в света на наргилетата, не бива да се притеснявате. Всяко от наргилетата има своите особености, което означава, че може да имате леки затруднения при използването му в началото. Важното е да знаете за някои от по-честите грешки, които се допускат при пушенето с наргиле. Така ще може да ги избегнете лесно и да се насладите напълно на изживяването. Ето кои са те:

Твърде малко или твърде много тютюн в наргилето

Едно от най-важните неща, на които трябва да се научите в началото, е какво количество тютюн е необходимо за вашето наргиле. Ако сложите твърде много, това ще намали пространството, през което може да мине загрят въздух. Така няма да може да се насладите нито на добър вкус, нито на достатъчно дим от наргилето.

 Ако пък сложите твърде малко тютюн, няма да може да извлечете достатъчно вкус при дърпане. Много е вероятно просто да усетите горещ въздух. Нужен е баланс, който се постига след достатъчно проби на различно количество тютюн с наргилето. Също, не забравяйте да променяте количеството спрямо това колко хора ще използват наргилето.

Твърде много или твърде много загряване с въглени

Колко въглени ползвате за загряване зависи главно от вида и количеството на тютюна. Обикновено са необходими поне 2 до 3 въглена за добре напълнена купичка. С един въглен вероятно няма да постигнете добро загряване, дори ако сте сложили тютюн само за един човек. Не е необходимо да започвате наргиле сесията с твърде много въглени. Причината е, че най-вероятно ще ви се наложи да ги замените след час. Затова е добре да заложите на толкова въглени, колкото са необходими за равномерно загряване на тютюна и отделяне на добро количество дим.

Всичко това обаче не се учи от първия път. Пушенето и приготвянето на наргиле изисква време и умения и първоначалният избор може да бъде доста труден. Заради това и в магазините за наргилета има специалисти, които да ги отговорят на запитванията. Дори ако избирате наргиле през интернет от Nargile.bg винаги ще ви посъветват какво да изберете за дома ви и ще ви разкажат за някоя друга добра практика, чрез която да се насладите повече на удоволствието при пушене. Няма да усетите кога и вие ще станете специалисти в приготвянето на наргилета.

Недобро затягане на фолиото

Много е важно да обвиете купичката по стегнат начин с алуминиево фолио. Не трябва да има отпуснати краища, да се мести лесно, и да е скъсано. Идеята е да предотвратите докосването на въглените до тютюна, защото това ще доведе до изгаряне и неприятен вкус. Плътно загърнете купичката, така че да се получи напълно гладка повърхност.

употреба на наргиле

Неправилно количество вода във вазата

Водата във вазата не трябва да е твърде малко, но и не трябва да я препълвате. Правилното количество вода означава, че стъблото на наргилето е потопено, но не много повече. При тютюн с по-силен вкус ще ви е необходима повече вода. При по-слабите вкусове повече вода може само да разсее вкуса допълнително, което няма да допринесе за нищо хубаво. Изпробвайте различните комбинации до намиране на оптималното съотношение спрямо тютюна.

Почистване на наргилето

Огромна грешка е да не почиствате наргилето след всяко негово ползване. Наргилето се замърсява - това е неоспорим факт. Също така е неоспоримо, че замърсеното наргиле допринася за много по-лош вкус и недобро преживяване. Необходимо е да сте стриктни в почистването на различните части след всяка употреба. Само така ще си гарантирате добра хигиена на наргилето и страхотен вкус с всяка сесия с него.

Не внимавате с наргилето по време на употреба

Трябва да осигурите на наргилето равна повърхност, така че водата във вазата да не се накланя. Самото наргиле трябва винаги да е стабилно, частите му да са затегнати, и да не се накланя опасно. В противен случай рискувате счупването му, или най-малкото неоптимален вкус с него. Не искате да рискувате въглените да изпаднат от предназначеното им място.

Знанието за тези чести грешки при ползване на наргиле ще ви позволи да ги избягвате. Само така ще си осигурите максимум удоволствие с наргилето при всяка сесия.