Кожени панталони и вятър в косите

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Кожени панталони и вятър в косите
0

Мото панталоните са много важна част от екипировката на всеки, който обича да кара двуколесното си возило всеки ден и при всеки повод. 

Вие също обичате да карате мотора си по прашните пътища на страната и затова ви се иска да се оборудвате с качествени мото панталони. За нещастие, приятелите ви ви дават различни съвети за избора на подходящите панталони и вие сте силно затруднени как да направите правилния избор. 

За щастие, нашите приятели от Linson Moto са винаги готови да помогнат да помогнат на всеки, който държи на качествената мото екипировка.

Как да изберете кожени мото панталони?

Преди да започнем, сме длъжни да уточним нещо важно. Макар, че панталоните от кожа са истинска класика, те не са подходящи за всеки стил езда. Затова първото, което е добре да направите е да помислите дали панталони от този материал са най-подходящи за вашия мотор и вашия стил на каране. (Ако се питате за кои стилове на езда са подходящи кожените панталони ще споделим, че този вид мото екипировка се използва основно при спортните и круизър ездачите).

Ако се разпознавате в някой от двата типа мотористи, тогава спокойно можете да прочетете останалата част от материала.

Критерии, по които трябва да изберете вашите кожени мото панталони

 

Стил на езда
Ако сте състезателен ездач и обичате високите скорости на пистата и извън нея, тогава за вас подходящите мотоциклетни панталони са с предварително извита форма и с допълнителни, разтегливи платки на сгъвките на коленете. Извитата форма на панталоните ще ви позволи да заемете удобна аеродинамична поза на мотора и да се чувствате удобно и комфортно по време на състезанията. Добре е да знаете обаче, че този вид мото панталони не са удобни за спокойна езда или да се разхождате с тях в ежедневието.
Ако обичате лежерната езда и предпочитате да се наслаждавате на вятъра в косите си вместо на високите скорости, тогава подходящият кожен мото панталон за вас е в по-свободна, класическа форма. 

Размер
Когато избирате мото панталон от кожа, трябва да знаете, че този материал има свойството с времето да се отпуска леко. Затова от Linson Moto препоръчват да сте спрете на  панталон, който прилепва плътно по краката ви и който има гайки на колана. Така след време, ако материала се разтегне, можете да сложите колан и да го пристегнете в кръста, за да ви е удобно и комфортно.

Дължина
Най-лесно ще се ориентирате дали дължината на мото панталонът е правилна, ако след като го облечете и седнете на мотора дължината му стига до мото ботушите. С други думи, препоръчително е дължината да е малко по-голяма от дължината на дънките или панталоните, които носите в ежедневието си. 

Допълнителна защита
Както всеки друг елемент от мото екипировката, и за мото панталоните е важно да имат добра защита от удар и абразия. Що се отнася до кожените панталони, те могат да имат вградени вложки и наколенки, а можете да закупите и допълнително защитни брони, които да поставяте преди да излезете с мотора.

Марка
Дори и да не ви се вярва, производителят на мото екипировката е от много голямо значение. Ако искате да закупите висококачествени кожени панталони, които да ви осигурят нужната защита, тогава задължително обърнете внимание на производителя. Насочете се към популярни марки като Alpinestar, Aktio, A - PRO, Dainese и други световноизвестни производители. Пазарувайки своите мотоциклетни панталони от водещи производители можете да сте напълно спокойни, че мото екипировката ви е тествана за безопасност и качество и притежава всички задължително сертификати. Откровено казано, дори и покупката на панталон втора употреба от някоя от водещите марки е по-добрият избор в сравнение с това да закупите чисто нов кожен панталон от производител, в качествата на който не сте сигурни.