Моторни триони Stihl MS 170 - представяне

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

3.6

Леки и компактни моторни триони с 2-МІХ двигател, оптимална мощност 1.6 к.с. и ниско тегло 4.1 кг. Поради компактния си размер и малкото тегло са подходящи за кастрене на дървета в овощни градини, прочистване на гъсталаци, окрайчване на дървета, за рязане дърва в личното стопанство, рязане на греди, дъски в строителството, изработка на покриви и др. Също са подходящи и за прерязване и поваляне на тънки дървета до 30 см. диаметър, но не е предназначена за масова сеч или поваляне в горски масиви.

Мощният двутактов двигател изработка на STIHL осигурява голяма производителност благодарение на технологията 2-MIX, при това разходът е по-нисък с до 20%  в сравнение с предшестващите ги двутактови двигатели разработка на STIHL със сходна мощност, но без 2-МІХ технологията, а нивото на отпадните, вредни газове е по-ниско с до 70% за да съответства с европейските норми за вредни емисии. Сама по себе си тази технология представлява цилиндър с 4 канала с елемент на продухване.

Моторните триони от този модел притежават компенсатор на карбуратора, който представлява система в карбуратора, която регулира горивната смес да не стане прекалено обогатена при замърсяване на филтъра, като така се запазват постоянни за дълъг период ниското ниво на вредни емисии, разходът и мощността на двигателя. Въздушният филтър се почиства когато има осезателен спад в мощността на моторният трион, което налага много дълги интервали на работа без необходимост от почистване на филтъра. Благодарение на ефективната антивибрационна система разработка на Stihl вибрациите от двигателя и режещият инструмент към ръкохватката са сведени до минимум, защото силните вибрации предаващи се до ръцете, могат да нарушат кръвооросяването им.

Ефективна система Ematic състояща се от  верига Oilomatic, шина Ematic и  маслена помпа регулираща подаването на количеството масло и благодарение на конструкцията на веригата и шината маслото прониква навсякъде и единствено, където е нужно смазване, при което разходът му намалява до 50%.

Защитния механизъм е подсигурен със спирачна система QuickStop, която гарантира безопасна работа с моторените триони. Спирачката се задейства автоматично при силен обратен удар посредством предпазител за ръката, разположен пред ръката и веригата преустановява движение мигновено.

Благодарение на еднолостовото управление на функциите на машината - смукач, работен режим и стоп се управляват от един единствен лост и няма допълнителни лостове за смукач и копчет за контакт. Това осигурява изключителен комфорпри работа и безопасност, понеже  дясната ръка винаги е на ръкохватката, осигуряващо по здрав захват и контрол на машината.