Мотокари, електрокари или друга складова техника?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Linde мотокари
5

Коя подемно - транспортна техника е подходяща за вашия бизнес?

Ако имате производствен цех, складова база или се занимавате с логистика, тогава ви трябват надеждни и маневрени подемно - транспортни машини, които да улесняват дейността, която развивате.

Необходимостта от подемни машини е напълно разбираема, но ако до сега не ви се е налагало да закупувате подобна техника, предполагаме се питате на каква да заложите.

Ако влезете в който и да е магазин, където се предлагат подемно - транспортни машини и техника ще откриете много голямо разнообразие от мотокари, газокари, електрокари, което може да е малко объркващо.

Затова, ето какво трябва да знаете, преди да влезете в някой специализиран магазин, за да закупите подемно - транспортната техника, от която има нужда дейността ви.

Най-важно от всичко останало е да сте наясно за какво и къде ще използвате тази техника.

Ако работното ви пространство е на закрито, ако коридорите са дълги и по-тесни, ако се налага машината да има добра маневреност, тогава покупката на електрокар е добро решение.

Казваме това, тъй като електрокарите са наистина много маневрени и могат да се справят отлично в закрити пространства и с различни видове товари. Този вид подемно - транспортни машини се управляват много лесно, поддръжката им не е скъпа и батериите им дават възможност за работа на пълен 8 часов работен ден. Единствен да го наречем недостатък е времето, което се изисква да се зареди батерията, за да е готов за работа електрокара за следващия ден, но ако закупите една допълнителна батерия всичко ще е наред.

Този вид техника не отделя никаква вредни емисии, напълно безшумна е се справя успешно както в закрити помещения и складове, така и на открито и ще ви служи дълги години занапред.

Ако се нуждаете от подемно - товарна техника, която да има по-голяма товароподемност и която да е също така като електрокара маневрена, тогава можете да разгледате предложенията на производители като Linde за мотокари и газокари.

Основната разлика между двата вида кари са двигателите. Мотокарите имат дизелови двигатели, докато газокарите… е, очевидно е, че работят на газ.

Ако изборът ви е „паднал” на тези видове кари е добре да знаете, че съществуват изисквания за безопасност и задължително трябва да имате инсталирана добра противопожарна система, ако ще работите на закрито.

Обикновено за работа на закрито е използват газокарите, които също като електрокарите са с лесна поддръжка и управление, много маневрени са и при желание от ваша страна могат да бъдат оборудвани с допълнителни екстри, които да улеснят още повече дейността ви.

Мотокарите са предназначени основно за работа на открито, където са и най-ефективни за пренасяне на стоки и товари.

Карите са основните видове машини, които се използват за пренасяне на стоки и товари, но голямо разнообразие от мотокари, газокари и електрокари ще намерите в „Мотокар Сервиз” ООД гр. Пловдивhttp://motocarservice.com/. Там могат да ви предложат и стакери (високоповдигащи колички), ритчаци с товароподемност от 1 до 2,5 тона, тристранно - обработващи машини и още много видове подемно - транспортна техника, която да ви е от голяма помощ във вашия цех или склад.

Тъкмо поради голямото разнообразие от подемно - транспортна техника, които можете да откриете в специализираните магазини нашият съвет е, преди да закупите техниката да се консултирате със специалисти, за да можете да получите по-пълна информация и насоки към кой вид кари да се ориентирате според сферата на дейност, която извършвате.

На каквито и машини да се спрете обаче, не бива да пренебрегвате правилата за безопасност на операторите, които управляват техниката и правилата за поддръжката и правилната експлоатация на подемно - транспортните машини.

Въпреки, че злополуките при работа с кари са само около 1%, не бива да забравяте, че:

  • Право да управляват подобна подемно - транспортна техника имат единствено оператори, успешно преминали курса на обучение за управление на кари.
  • Безопасността на служителите ви е най-важна. Затова преди всеки работен ден проверявайте изправността на техниката, с която вашите служители ще работят. Ако нещо не работи както трябва обърнете се към специализиран сервиз, където ще отстранят проблема. В никакъв случай не се опитвайте да поправяте или „подобрявате” техниката, с която работите.
  • Не трябва да спускате или вдигате товар, когато машината е в движение.
  • Е абсолютно забранено на вилиците на карите да се возят хора.
  • Не бива да претоварвате машините, с които работите. Всеки електрокар, мотокар или газокар, който закупите има различен капацитет на работа и обем на товара, който може да пренесе. Съблюдавайте препоръките за правилна експлоатация на вашата машина и тя ще ви служи дълго и безотказно.