Мотокари, електрокари или друга складова техника?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Linde мотокари
5

Коя подемно - транспортна техника е подходяща за вашия бизнес?

Ако имате производствен цех, складова база или се занимавате с логистика, тогава ви трябват надеждни и маневрени подемно - транспортни машини, които да улесняват дейността, която развивате.

Необходимостта от подемни машини е напълно разбираема, но ако до сега не ви се е налагало да закупувате подобна техника, предполагаме се питате на каква да заложите.

Ако влезете в който и да е магазин, където се предлагат подемно - транспортни машини и техника ще откриете много голямо разнообразие от мотокари, газокари, електрокари, което може да е малко объркващо.

Затова, ето какво трябва да знаете, преди да влезете в някой специализиран магазин, за да закупите подемно - транспортната техника, от която има нужда дейността ви.

Най-важно от всичко останало е да сте наясно за какво и къде ще използвате тази техника.

Ако работното ви пространство е на закрито, ако коридорите са дълги и по-тесни, ако се налага машината да има добра маневреност, тогава покупката на електрокар е добро решение.

Казваме това, тъй като електрокарите са наистина много маневрени и могат да се справят отлично в закрити пространства и с различни видове товари. Този вид подемно - транспортни машини се управляват много лесно, поддръжката им не е скъпа и батериите им дават възможност за работа на пълен 8 часов работен ден. Единствен да го наречем недостатък е времето, което се изисква да се зареди батерията, за да е готов за работа електрокара за следващия ден, но ако закупите една допълнителна батерия всичко ще е наред.

Този вид техника не отделя никаква вредни емисии, напълно безшумна е се справя успешно както в закрити помещения и складове, така и на открито и ще ви служи дълги години занапред.

Ако се нуждаете от подемно - товарна техника, която да има по-голяма товароподемност и която да е също така като електрокара маневрена, тогава можете да разгледате предложенията на производители като Linde за мотокари и газокари.

Основната разлика между двата вида кари са двигателите. Мотокарите имат дизелови двигатели, докато газокарите… е, очевидно е, че работят на газ.

Ако изборът ви е „паднал” на тези видове кари е добре да знаете, че съществуват изисквания за безопасност и задължително трябва да имате инсталирана добра противопожарна система, ако ще работите на закрито.

Обикновено за работа на закрито е използват газокарите, които също като електрокарите са с лесна поддръжка и управление, много маневрени са и при желание от ваша страна могат да бъдат оборудвани с допълнителни екстри, които да улеснят още повече дейността ви.

Мотокарите са предназначени основно за работа на открито, където са и най-ефективни за пренасяне на стоки и товари.

Карите са основните видове машини, които се използват за пренасяне на стоки и товари, но голямо разнообразие от мотокари, газокари и електрокари ще намерите в „Мотокар Сервиз” ООД гр. Пловдивhttp://motocarservice.com/. Там могат да ви предложат и стакери (високоповдигащи колички), ритчаци с товароподемност от 1 до 2,5 тона, тристранно - обработващи машини и още много видове подемно - транспортна техника, която да ви е от голяма помощ във вашия цех или склад.

Тъкмо поради голямото разнообразие от подемно - транспортна техника, които можете да откриете в специализираните магазини нашият съвет е, преди да закупите техниката да се консултирате със специалисти, за да можете да получите по-пълна информация и насоки към кой вид кари да се ориентирате според сферата на дейност, която извършвате.

На каквито и машини да се спрете обаче, не бива да пренебрегвате правилата за безопасност на операторите, които управляват техниката и правилата за поддръжката и правилната експлоатация на подемно - транспортните машини.

Въпреки, че злополуките при работа с кари са само около 1%, не бива да забравяте, че:

  • Право да управляват подобна подемно - транспортна техника имат единствено оператори, успешно преминали курса на обучение за управление на кари.
  • Безопасността на служителите ви е най-важна. Затова преди всеки работен ден проверявайте изправността на техниката, с която вашите служители ще работят. Ако нещо не работи както трябва обърнете се към специализиран сервиз, където ще отстранят проблема. В никакъв случай не се опитвайте да поправяте или „подобрявате” техниката, с която работите.
  • Не трябва да спускате или вдигате товар, когато машината е в движение.
  • Е абсолютно забранено на вилиците на карите да се возят хора.
  • Не бива да претоварвате машините, с които работите. Всеки електрокар, мотокар или газокар, който закупите има различен капацитет на работа и обем на товара, който може да пренесе. Съблюдавайте препоръките за правилна експлоатация на вашата машина и тя ще ви служи дълго и безотказно.