Джапанките в сака и бегом към морето

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Джапанките в сака и бегом към морето
0

Социалната изолация приключи е време за море. Вие вече сте избрали къде да почивате, уредили сте си отпуск и сега ви остава само да сложите дрехите в куфара и да се отправите към избраната дестинация.   

Какво да вземете със себе си за морската ваканция?
Помолихме един от водещите магазини за маркова мода dress4less.bg да ни предоставят ориентировъчен списък на най-важните неща, които трябва да присъстват в багажа ни за ваканцията на морския бряг.

Дрехи

Какви дрехи да вземете със себе си е наистина въпрос на личен избор, но експертите съветват да не прекалявате с тоалетите, тъй като през повечето време ще сте на плажа и по бански. Затова е по-добре да подберете малко на брой дрехи, които можете лесно да комбинирате.

В багажа си можете да сложите:

Бански
Те са задължителни за морската ваканция. По възможност сложете в куфара поне два чифта бански, за да можете да ги сменяте и да не се налага да чакате да съхнат. Така щом ползвате единия чифт и го изперете, на другия ден слагате втория и всичко е наред.

Плажна рокля
За да стигнете до плажа ще ви трябва рокля или някакъв вид екзотичен шал или саронг (парче плат, което се увива около тялото като рокля). Достатъчно е да имате един или два такива тоалета.

Къси панталони
На морето няма как без къси панталонки. Но и тук не прекалявайте. Вземете не повече от 2 - 3 чифта със себе си. Ще са ви напълно достатъчни.

Тишърти и топове
Подберете няколко от любимите си тениски и топове, които да съчетавате с късите панталонки. Тъй като тези облекла не заемат много място, можете да му “отпуснете края” и да сложите в багажа малко повече (4 - 5).

Рокли
За разходките и вечерите навън ще ви трябват поне две ежедневни рокли. Добре е те са в небрежен стил, в светли тонове и от материи, които не задържат топлината.

Панталон или дънки
Колкото и да е топло на морето, все ще има някоя по-хладна вечер. Затова един чифт панталони с дълъг крачол или любимите ви дънки ще ви дойдат добре.

Тънко яке
Отново заради по-ниските температури нощем (и заради комарите край морето) е добре да имате в куфара и едно тънко яке.

Бельо
Тук най-вероятно знаете правилото - по чифт бикини за всеки ден от почивката и поне два сутиена.

Пижама
Изберете нещо секси, леко и удобно. Няма да съжалявате.

 

Обувки

Тъй като по време на морската ваканция едва ли ще ви се наложи да ходите на официални събития, няма нужда да носите с вас си много чифтове обувки. 

Достатъчно е да сложите в куфара:

Джапанки
Един чифт оригинални джапанки, с които ще ходите до плажа са ви напълно достатъчни.

Сандали
Те ще ви трябват за лежерните разходки, за вечерите навън и за танците в нощните заведения на плажа.  Дали ще са с висок или нисък ток вие решавате. Съветът на dress4less.bg  обаче е да вземете сандали, които може да не са чак толкова красиви или модерни, но са ви най-удобни.

Водни обувки
Ако плажът е каменист, задължително трябва да се подготвите с един чифт водни обувки. 

Плажни аксесоари

Чанта
Добре е чантата за плажа да е голяма, удобна и по възможност в ярки цветове, за да можете да я откривате лесно и да ѝ “хвърляте по едно око”, докато се къпете в морето.

Плажна кърпа
Дори и си заплатите за шезлонг и чадър, една голяма плажна кърпа няма да ви е излишна и е добре да я имате под ръка в плажната чанта.

Слънчеви очила
Моделът няма значение. Важното е да могат да осигурят на очите ви добра защита от UV слънчевите лъчи.

Шапка
Шапката не само ще предпази лицето ви от зачервяване, но и ако я изберете правилно ще допълни цялостната ви визия и ще изглеждате още по-секси.

Слънцезащитен крем/лосион
Марката и фактора вие ги избирате. Важното е слънцезащитното средство да е винаги в чантата ви и да го използвате всеки път, в който излезете от водата.