Модулните мебели

Популярни

3D декоративни панели

Търсите 3D декоративни панели? Ето какво трябва да знаете за тях

Живеем в общество, където социалния контакт е важен и често каним приятелите и семейството в...

мазна кожа

6 Важни съвети при грижа за мазната кожа

Мазната кожа е доста неприятен естетичен проблем, който се дължи на свръхактивни мастни жлези,...

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

Кухня от модулни шкафове
3.95

Едно от най-важните качества на модулните мебели е тяхната  унифицирана конструкция. Конструкцията им може да бъде изменена поради това, че съставните й части са многофункционални. Като правило отделните части на модулната система може да се местят, лесно се монтират и демонтират, аранжират се в различни конфигурации. Самият модул може да бъде както  самостоятелна единица така и част от един общ ансамбъл.Съставните части на модула може да бъдат трансформирани в нови елементи,които позволяват да се променя интериора на стаята по желание на нейния собственик без да се влагат допълнителни средства. Съществуват десетки варианти на аранжировка на модулните мебели.

Модулните мебелни системи са уникален продукт на нашето съвремие,позволяващи на всеки от нас да бъде дизайнер на собствения си дом.Системите предлагат възможност за лесно заменяне на панелите и фронталните части с нови, което гарантира смяната на интериора не само със средствата на промяната на планировката на модулните мебели , но и с използването на широка цветова палитра.

Като правило, модулните системи съдържат такива елементи като: стандартни и ъглови шкафове,стелажи,полици,комоди,маси и други предмети на интериора.Всички съставни части на една модулна система са изпълнени в един стил,което придава цялост на композицията.

За сметка на своята универсалност, модулните композиции позволяват икономия на средства.Възможността за самостоятелна смяна на интериора и замяната на отделни части позволява да се снижат разходите за ремонт и транспорт.

В наши дни производството на унифицирани мебели е неограничено: те могат да бъдат модулни мебели за спалня,за детска стая,за дневна.Особено практично е използването на модулни мебели при обзавеждането на  детска стая. С възрастта потребностите и предпочитанията на децата се менят.Актуално е това ,че модулната система може да бъде адаптирана към моментните потребности :било то увеличение на пространството за ново хоби, създаване на кът  за учене.Модулната система мебели позволяват да се отчетат всички етапи от развитието на детето.

Модулните мебели много често са най-разумния метод да създадем интериор в жилището си идеално издържан в един стил: не е нужно да се съчетават многообразни елементи , а просто да се закупи пълната конфигурация мебели,така да се каже „до ключ”.

Всички модули се произвеждат от едни и същи материали,в един и същ стил от масата до най-малката полица.Не е нужно да мислим как да съвместим отделните елементи от интериора на нашия дом.В същото време някои предмети – кресла,столове,маси- не просто красиво се вписват в пространството, а даже се явяват част от него,създават едно единно цяло със стенните панели.

За малките жилища , където една и съща стая се използва за решение на няколко задачи,модулната мебел е незаменима.Например може да се избере хибриден модул, който да съдържа в себе си елементи на спалня и кабинет.Повдигащото се легло през деня няма да ви напомня , че нощувате в това помещение.Но модулната мебел не е само функционална и удобна,тя също така подрежда пространството,привеждайки го в единен облик.Вътрешния облик на мебелите се формира изхождайки от вашите потребности.

Използването на модулни мебели е един от методите за увеличение на жизненото пространство в стандартните жилища,което дава възможност за интересни планировъчни решения и разширяване на помещенията с визуални ефекти.

Съвременните комплекти мебели позволяват с лекота да варираме в пространството,създавайки с всяко преместване съвършено нов интериор.

Удобството на модулните мебели се състои в това,че може да комплектоваме набора от мебели на части.Съвременният стилен интериор е налице ,когато всяка мебел представлява част от единен ансамбъл носещ невероятен домашен уют.