Идеи за декориране на малка лятна тераса, и увеличаване на пространството

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

0

Една малка лятна тераса все още може да бъде прекрасно място за почивка на открито с правилния избор на декор, мебели и дизайн.

С настъпването на хубавото време никой не може да устои на това да се си почива и релаксира на открито. Ако можете да го направите от тишината и спокойствието на собствения си дом, още по-добре. В днешно време, независимо от размера на жилището ви, наличието на тераса или малък балкон е привилегия, от която трябва да знаете как да се възползвате максимално. Стол или пейка и масата (или мебел, която служи за маса) са от съществено значение. Оттук нататък, с умение и творчество, можете да създадете практично, функционално и красиво пространство.

Идеи за декориране на малка лятна тераса и увеличаване на пространството

Използвайте многофункционални мебели

Изберете мебели, които служат за множество цели, като например пейка, която служи като място за съхранение, или маса с вградени места за сядане. Това ще ви помогне да се възползвате максимално от пространството си и да поддържате нещата организирани. Освен това ако имате гости и решите да прекарате известно време на терасата ще имате повече места за сядане.

Изберете компактни мебели

Потърсете компактни опции за мебели, като сгъваеми столове или малки комплекти, които са предназначени за малки пространства. Това ще ви помогне да увеличите пространството си, без да жертвате комфорта и стила.

Добавете зеленина

Включете растения и цветя, за да добавите естествен и освежаващ щрих към вашата малка тераса. Обмислете използването на висящи растения. Те изглеждат красиво, добавят свежест и красота. Важно е да се грижите правилно за цветята си и ако е необходимо да ги прибирате в по-топла стая през студените месеци.

Използвайте хубаво осветление

Осветлението може да създаде настроение и да добави уютно усещане към вашата малка тераса. Използвайте фенери, за да създадете топла и приветлива атмосфера. Ако искате да добавите нотка на романтика, можете да запалите свещи. Бъдете обаче много внимателни с тях и не оставяйте да горят докато не сте там.

Включете повече текстури

Използвайте различни текстури, за да добавите дълбочина и акцент към вашата малка тераса. Помислете за използването на външни килими, възглавници и покривки, за да създадете уютно и приветливо пространство. Ако имате място можете да сложите скрин, в който да ги прибирате когато времето не е приятно.

Използвайте пространството на стената

Използвайте пространството на стената, като окачите растения, произведения на изкуството или външни огледала. Това ще ви помогне да оползотворите максимално пространството си и да добавите декоративни елементи към терасата си. Можете също така да монтирате рафтове, на които да поставите декоративни елементи.

Декорирането на малка лятна тераса изисква креативни и спестяващи място решения. Чрез използване на многофункционални и компактни мебели, добавяне на зеленина, включване на осветление, текстури и стилни елементи, използване на пространството на стените и внимаване за да не стане бъркотия, можете да създадете удобно и привлекателно външно пространство, което увеличава максимално вашата малка тераса.

Източник:  aron-bg.com