Идеи за декориране на малка лятна тераса, и увеличаване на пространството

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

0

Една малка лятна тераса все още може да бъде прекрасно място за почивка на открито с правилния избор на декор, мебели и дизайн.

С настъпването на хубавото време никой не може да устои на това да се си почива и релаксира на открито. Ако можете да го направите от тишината и спокойствието на собствения си дом, още по-добре. В днешно време, независимо от размера на жилището ви, наличието на тераса или малък балкон е привилегия, от която трябва да знаете как да се възползвате максимално. Стол или пейка и масата (или мебел, която служи за маса) са от съществено значение. Оттук нататък, с умение и творчество, можете да създадете практично, функционално и красиво пространство.

Идеи за декориране на малка лятна тераса и увеличаване на пространството

Използвайте многофункционални мебели

Изберете мебели, които служат за множество цели, като например пейка, която служи като място за съхранение, или маса с вградени места за сядане. Това ще ви помогне да се възползвате максимално от пространството си и да поддържате нещата организирани. Освен това ако имате гости и решите да прекарате известно време на терасата ще имате повече места за сядане.

Изберете компактни мебели

Потърсете компактни опции за мебели, като сгъваеми столове или малки комплекти, които са предназначени за малки пространства. Това ще ви помогне да увеличите пространството си, без да жертвате комфорта и стила.

Добавете зеленина

Включете растения и цветя, за да добавите естествен и освежаващ щрих към вашата малка тераса. Обмислете използването на висящи растения. Те изглеждат красиво, добавят свежест и красота. Важно е да се грижите правилно за цветята си и ако е необходимо да ги прибирате в по-топла стая през студените месеци.

Използвайте хубаво осветление

Осветлението може да създаде настроение и да добави уютно усещане към вашата малка тераса. Използвайте фенери, за да създадете топла и приветлива атмосфера. Ако искате да добавите нотка на романтика, можете да запалите свещи. Бъдете обаче много внимателни с тях и не оставяйте да горят докато не сте там.

Включете повече текстури

Използвайте различни текстури, за да добавите дълбочина и акцент към вашата малка тераса. Помислете за използването на външни килими, възглавници и покривки, за да създадете уютно и приветливо пространство. Ако имате място можете да сложите скрин, в който да ги прибирате когато времето не е приятно.

Използвайте пространството на стената

Използвайте пространството на стената, като окачите растения, произведения на изкуството или външни огледала. Това ще ви помогне да оползотворите максимално пространството си и да добавите декоративни елементи към терасата си. Можете също така да монтирате рафтове, на които да поставите декоративни елементи.

Декорирането на малка лятна тераса изисква креативни и спестяващи място решения. Чрез използване на многофункционални и компактни мебели, добавяне на зеленина, включване на осветление, текстури и стилни елементи, използване на пространството на стените и внимаване за да не стане бъркотия, можете да създадете удобно и привлекателно външно пространство, което увеличава максимално вашата малка тераса.

Източник:  aron-bg.com