Диванът - верният приятел

Популярни

Защо да изберем ЛЕД огледала за банята си?

Огледала с LED осветление? Защото е практично, щадящо и най-вече комфортно.

макси рокли

Съвети как да изберем макси рокли

Обичате ли роклите?

лодки под наем Гърция

Защо да прекарате ваканцията си на яхта в Гърция

Безброй острови, невероятни кристално чисти води, незабравими залези ...

марихуана интересни факти за растението и семената

Какво не знаем за марихуаната?

Както сигурно сте чували, марихуаната е най-често използваният нелегален опиат в Америка.

лампи пендели, висящи от тавана

Какви видове пендели ще намериш в Бриколаж

Домашното осветление придава онзи интериорен завършек, който ще ни накара да си помислим “Ето,...

Диванът - верният приятел
0

Диванът е една от най-важните инвестиции, които ще направите за вашия дом. Затова трябва да подходите информирано и внимателно при избора му.

Как да откриете подходящия диван за вашата всекидневна?

Изберете правилния размер

Това е първото нещо, което трябва да сторите преди изобщо да сте започнали да разглеждате диваните, които се предлагат в магазини като Мебели Мондо. Стъпката е много важна, защото ако не се съобразите с размерите на стаята и изберете дивана само според неговия дизайн, може да се окаже, че когато го поставите във всекидневната, той просто не е на мястото си. Затова, преди да се втурнете към магазина, разгледайте и измерете помещението, определете мястото, на което искате да поставите кухненският диван и отново измерете. Запишете си размерите и ги носете с вас в магазина.

Спрете се на форма
Според това къде искате да поставите дивана изберете и неговата форма. Ако например меката мебел няма да стои на централно място в стаята, по-добрият избор би бил класически диван в правоъгълна форма. Ако обаче искате меката мебел да е позиционирана на две от стените, тогава може би диван в L - образна форма ще е по-подходящ.

Изберете подходящата тапицерия
Изборът на дамаска на меката мебел ще окаже много голямо влияние върху цялостния интериор на всекидневната, затова е силно препоръчително да я изберете внимателно. Например, ако искате помещението да изглежда по-класическо, тогава един диван с кожена тапицерия ще се впише много добре. Ако обаче сте заложили на по-непринуден дизайн, тогава тапицерии от памук, синтетика или лен ще са по-доброто решение. При избора на дамаската вземете под внимание и факта че тапицериите от текстил избледняват, ако са изложени на слънчева светлина и не се почистват лесно. А това може да е проблем, ако имате малки деца или домашни любимци.

Дизайн на меката мебел
За да пасне перфектно в дома ви, дизайнът на дивана също трябва да бъде подбран внимателно. Какво имаме предвид? Ако например всекидневната ви е обзаведена в минималистичен стил, съответно и дизайнът на меката мебел, който ще изберете трябва да бъде в този стил. Разбира се,  можете да експериментирате, но ако го правите се стремете да съчетавате стиловете така, че те наистина да си пасват идеално.

Изберете цвят
Диванът не бива да е център на внимание във всекидневната и да привлича погледите на всеки, който влезе в стаята. С други думи, внимавайте с прекалено ярките цветове или с комбинацията на много цветове. Ако искате да придадете индивидуалност на меката мебел, без тя да се превръща в център на внимание, можете до направите като разхвърлите някоя и друга ярка възглавница по дивана.

Обърнете специално внимание на рамката на дивана
Колко качествен е един диван си личи по неговата рамка. Затова не пропускайте да се информирате от какъв материал е изработена и ако имате възможност се спрете на рамка, която е изработена от качествена дървесина.
Ако дървесината ви се струва прекалено тежка и искате нещо по-леко като материал, задължително преди покупката на меката мебел проверете дали рамката е здрава и достатъчно стабилна. 

Гаранция
На какъвто и диван да се спрете, ако от магазина не ви дават гаранция, по-добре не купувайте от този магазин. Защото щом меката мебел не се предлага с гаранция, това означава, че качеството му не е особено добро и само няколко месеца след покупката му вероятността да имате проблеми е доста голяма. 

Ако търсите стилен, модерен и качествен диван за всекидневната си, който да е придружен и от много добра гаранция, пазарувайте само от водещи магазини като Мебели Мондо, които държат на качеството на продуктите, които предлагат. В магазина можете да откриете голямо разнообразие от мебели за вашия дом, които да отговарят на вашите вкусове и финансови възможности.