Интериор на банята

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Интериор на банята
5

 Банята е важна част от всяко жилище. В нея можем да се отпуснем след дългия напрегнат ден и да релаксираме почти като в спа … Но за да ни бъде наистина приятно времето, прекарано в нея, интериорът трябва да се съчетава с комфорт, практичност и бъде красив.

 Важен основен фактор, от който трябва да се ръководите, е изборът на цвят. Той трябва да бъде в хармония с останалите цветове от жилището. Класическите цветове, които винаги са актуални за баня, са пастелните: синьо, бежово и розово. Ако желаете по-модерно излъчване, заложете на по-ярки и цветни тонове. Може да използвате всякакви комбинации, стените да са в различни цветове и по този начин основният стил ще бъде еклектичен, при който са възможни всякакви съчетания.

 Казват, че ваната е сърцето на банята. Днес се предлага голямо разнообразие от форми. Можете да изберете ъглова, кръгла, дълга, хидромасажна и др. По отношение на цветовете също има разнообразие: от класическият бял до по-авангарден черен цвят. Важно условие е цветът на ваната да се съчетава с цвета на мивката и тоалетната чиния.

За по-малките бани се препоръчват душ- кабини, които също се предлагат в разнообразни модели.

 На ред идват мебелите за баня, които придават уникалния вид на всяка баня. Предлагат се както готови комплекти, така и отделни модули, с които можете сами да изберете интериора, който желаете.

 Мебелите за баня се изработват от различни материали: мрамор, дървесина, PVC и др. Изборът зависи от стила на банята и вашите вкусови предпочитания. Всички материали са водо- устойчиви и качествени.

 Много важна роля в банята играе светлината. Освен задължителното тяло на тавана, може да поставите допълнителна светлина на определени места. Например можете да изберете подходящи лампи, които да поставите над огледалата и мивката. В последно време стана много популярно LED осветлението.

 Използвайте огледала. Ако банята ви е по-малка, поставете голямо огледало за визуална дълбочина. Ако помещението е по-голямо, можете да поставите огледало в цял ръст и допълнително с увеличаващ ефект, което да използвате са козметични процедури като грим и бръснене.

 И не на последно място, помислете за малките аксесоари като закачалки за кърпи, сапунерки, постелки и т. н., които трябва да изберете така, че да се съчетават с цялостния интериор. 

Вижте повече по темата: http://www.keramo-bg.com/mebeli-za-bania